Groningen – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Groningen

De provincie Groningen, bekend om zijn uitgestrekte landschappen en rijke cultuur, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van prachtige natuurgebieden en historische steden tot interactieve musea en avontuurlijke parken, Groningen heeft voor ieder wat wils.

Grote Steden in Groningen

In Groningen vind je diverse steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

Delfzijl: Bezoek het MuzeeAquarium, waar kinderen alles kunnen leren over de zee, schepen en de geschiedenis van Delfzijl. De stad heeft ook diverse speeltuinen en parken waar kinderen zich kunnen uitleven.

Groningen (stad): De hoofdstad van de provincie biedt tal van activiteiten voor kinderen. Bezoek het Groninger Museum, dat regelmatig kindvriendelijke tentoonstellingen en workshops organiseert. Het Universiteitsmuseum biedt interactieve exposities over wetenschap en geschiedenis. Daarnaast is het Noorderplantsoen een heerlijke plek voor een picknick en spelen.

Appingedam: Deze stad staat bekend om zijn hangende keukens boven het Damsterdiep. Bezoek het Museum Stad Appingedam en ontdek de rijke geschiedenis van deze stad. De oude binnenstad met zijn grachten en bruggen is ideaal voor een wandeling met het gezin.

Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Groningen zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

  1. Dierenparken en Boerderijen:
    • DoeZoo Insectenwereld: Gelegen in Leens, biedt deze dierentuin kinderen de mogelijkheid om alles te leren over insecten en reptielen. Ze kunnen zelfs sommige dieren aanraken en voeren.
    • Kinderboerderij de Beestenborg: In Groningen, waar kinderen verschillende boerderijdieren kunnen ontmoeten en spelen in de speeltuin.
  2. Musea en Educatieve Uitjes:
    • Het Nederlands Stripmuseum: In Groningen, biedt dit museum tentoonstellingen en workshops over stripverhalen en animatie.
    • Museumspoorlijn STAR: In Stadskanaal, waar kinderen een rit kunnen maken met een historische stoomtrein en meer leren over de geschiedenis van de spoorwegen.
  3. Natuur en Buitenactiviteiten:
    • Nationaal Park Lauwersmeer: Dit prachtige natuurgebied biedt wandel- en fietspaden, en kinderen kunnen genieten van de flora en fauna. Er zijn ook boottochten beschikbaar.
    • Borgen en Landhuizen: Bezoek historische landhuizen zoals Landgoed Verhildersum in Leens, waar kinderen meer leren over de geschiedenis en cultuur van Groningen.
  4. Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:
    • Monkey Town Groningen: Een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving.
    • Escape Rooms Groningen: Diverse locaties bieden spannende en uitdagende puzzels voor oudere kinderen en tieners.
  5. Avontuurlijke Uitjes:
    • Klimcentrum Bjoeks: In Groningen, biedt dit klimcentrum verschillende klimmuren en een boulderhal voor kinderen en volwassenen.
    • Adventurepark Waddenfun: Gelegen in Wehe-den Hoorn, biedt dit park tal van avontuurlijke activiteiten zoals klimmen, boogschieten en survivaltochten.
  6. Stranden en Watersport:
    • Strand Zuidlaardermeer: Een populair strand perfect voor een dagje zon, zee en zand. Kinderen kunnen hier veilig zwemmen en zandkastelen bouwen.
    • Watersportcentrum De Waterman: In Groningen, biedt tal van watersportmogelijkheden zoals zeilen, kanoën en windsurfen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die lessen aanbieden.