Flevoland – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Flevoland

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van moderne steden en prachtige natuurgebieden tot spannende attractieparken en educatieve musea, Flevoland heeft voor ieder wat wils.

Grote Steden in Flevoland

In Flevoland vind je diverse steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

Dronten: Bezoek het themapark Walibi Holland voor een dag vol spanning en avontuur met achtbanen en attracties voor jong en oud. Dronten heeft ook prachtige natuurgebieden zoals het Wisentbos, waar kinderen kunnen wandelen en spelen.

Almere: De grootste stad in Flevoland biedt tal van activiteiten voor kinderen. Bezoek het Veiligheidsmuseum PIT, waar kinderen alles leren over politie, brandweer en ambulance. Almere heeft ook prachtige parken zoals het Vroege Vogelbos en het Lumièrepark, ideaal voor een dagje uit in de natuur.

Lelystad: Deze stad is bekend om de Bataviawerf, waar kinderen een replica van het VOC-schip Batavia kunnen verkennen. Daarnaast biedt het Nieuw Land Erfgoedcentrum educatieve tentoonstellingen over de geschiedenis van de polders en de inpoldering van Flevoland.

Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Flevoland zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

  1. Dierenparken en Boerderijen:
    • Stadsboerderij Almere: Gelegen in het stadshart van Almere, waar kinderen verschillende boerderijdieren kunnen ontmoeten en meer kunnen leren over het leven op de boerderij.
    • Kinderboerderij De Stek: In Dronten, biedt deze kinderboerderij kinderen de kans om dieren te aaien en te voeden en deel te nemen aan educatieve programma’s.
  2. Musea en Educatieve Uitjes:
    • Batavialand: In Lelystad, biedt dit museum interactieve tentoonstellingen over de geschiedenis van de Zuiderzee en de inpoldering van Flevoland.
    • Aviodrome: Een luchtvaartmuseum in Lelystad waar kinderen oude vliegtuigen kunnen verkennen en meer kunnen leren over de geschiedenis van de luchtvaart.
  3. Natuur en Buitenactiviteiten:
    • Nationaal Park Nieuw Land: Dit natuurgebied biedt wandel- en fietspaden door de prachtige polders en wetlands. Kinderen kunnen genieten van de flora en fauna en deelnemen aan natuurworkshops.
    • Oostvaardersplassen: Een uniek natuurgebied waar wilde paarden, edelherten en vogels te zien zijn. Er zijn speciale wandelroutes en uitkijkpunten voor kinderen.
  4. Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:
    • Ballorig Lelystad: Een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving.
    • GlowGolf Almere: Een glow-in-the-dark minigolfbaan, perfect voor een regenachtige dag.
  5. Avontuurlijke Uitjes:
    • Walibi Holland: Een attractiepark in Biddinghuizen met spannende achtbanen en attracties voor kinderen van alle leeftijden.
    • Klimbos Almere: Een klimpark met verschillende parcoursen in de bomen, geschikt voor kinderen en volwassenen.
  6. Stranden en Watersport:
    • Almeerderstrand: Een populair strand aan het IJmeer, perfect voor een dagje zon, zee en zand. Kinderen kunnen hier veilig zwemmen en zandkastelen bouwen.
    • Veluwemeer: Dit meer biedt tal van watersportmogelijkheden zoals zeilen, kanoën en windsurfen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die lessen aanbieden.