Gelderland – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Gelderland

Gelderland, bekend om zijn diverse landschap en rijke geschiedenis, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden tot interactieve musea en avontuurlijke parken, Gelderland heeft voor ieder wat wils.

Grote Steden in Gelderland

In Gelderland vind je diverse steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

Apeldoorn: Bekend om Paleis Het Loo, waar kinderen de koninklijke tuinen en stallen kunnen verkennen. De Apenheul is een ander hoogtepunt, waar kinderen tussen de apen kunnen wandelen in dit bijzondere dierenpark.

Arnhem: De hoofdstad van Gelderland biedt tal van activiteiten voor kinderen. Bezoek Burgers’ Zoo, een van de grootste en meest bekende dierentuinen van Nederland. Het Nederlands Openluchtmuseum biedt een reis door de Nederlandse geschiedenis met authentieke gebouwen en interactieve tentoonstellingen.

Nijmegen: De oudste stad van Nederland heeft veel te bieden. Bezoek het muZIEum, waar kinderen op een speelse manier leren over hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De stad heeft ook prachtige parken zoals het Goffertpark, ideaal voor een dagje uit in de natuur.

Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Gelderland zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

  1. Dierenparken en Boerderijen:
    • Burgers’ Zoo: In Arnhem, biedt deze dierentuin verschillende themagebieden zoals de Bush, Desert, en Ocean, waar kinderen alles leren over de diverse ecosystemen.
    • Kinderboerderij De Maten: In Apeldoorn, waar kinderen boerderijdieren kunnen ontmoeten en meer kunnen leren over het leven op de boerderij.
  2. Musea en Educatieve Uitjes:
    • Nederlands Openluchtmuseum: In Arnhem, biedt dit museum een reis door de Nederlandse geschiedenis met authentieke gebouwen, ambachten en interactieve tentoonstellingen.
  3. Natuur en Buitenactiviteiten:
    • Klimbos Veluwe: In Apeldoorn, biedt verschillende klimparcoursen in de bomen, geschikt voor kinderen en volwassenen.
  4. Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:
    • Monkey Town Apeldoorn: Een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving.
    • Family Entertainment Center ’t Hooge Holt: In Hoge Hexel, biedt een scala aan indoor activiteiten zoals bowlen, lasergamen en meer.
  5. Avontuurlijke Uitjes:
    • Apenheul: In Apeldoorn, biedt dit park de mogelijkheid om tussen de apen te wandelen en meer te leren over deze fascinerende dieren.
  6. Stranden en Watersport:
    • Recreatiegebied Bussloo: Een prachtig gebied met zwemplassen, stranden en tal van watersportmogelijkheden zoals zeilen, kanoën en windsurfen.
    • Zandenplas: Een recreatiegebied met een groot zwemmeer en strand, ideaal voor een dagje uit met het gezin.