Utrecht – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Utrecht

De provincie Utrecht, centraal gelegen in Nederland, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van avontuurlijke dagen in de natuur en historische locaties tot leuke binnenactiviteiten, Utrecht heeft voor ieder wat wils.

Grote Steden in Utrecht

In Utrecht vind je diverse grote steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

  1. Utrecht (stad): De hoofdstad van de provincie is een bruisende stad met veel te ontdekken. Bezoek het Spoorwegmuseum, waar kinderen alles leren over treinen, of het Nijntje Museum, perfect voor de jongere kinderen. Het Centraal Museum biedt vaak kindvriendelijke tentoonstellingen en workshops. Daarnaast is het Griftpark een geweldige plek voor een picknick en spelen in de speeltuin.
  2. Amersfoort: Deze stad staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse binnenstad. Hier vind je DierenPark Amersfoort, waar kinderen niet alleen dieren kunnen zien maar ook avontuurlijke speeltuinen en klimroutes hebben. De stad heeft ook een historisch museum en de Onze Lieve Vrouwetoren biedt een prachtig uitzicht over de stad.
  3. Nieuwegein: Bezoek Museum Warsenhoeck, een leuk museum voor kinderen om meer te leren over de lokale geschiedenis. Daarnaast biedt het park Oudegein veel speelplekken en ruimte om te fietsen en wandelen.
  4. Zeist: Hier bevindt zich Slot Zeist, waar kinderen zich kunnen verkleden als ridders en prinsessen en leren over de geschiedenis van het kasteel. Het omliggende park is perfect voor een ontspannen wandeling.
Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Utrecht zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

Dierenparken en Boerderijen:

Geertjes Hoeve: Een kinderboerderij in Haarzuilens waar kinderen kunnen knuffelen met geiten, leren over landbouw en deelnemen aan workshops. Dit is een geweldige plek om meer te leren over het boerenleven en om versgemaakte producten te proeven.

Ouwehands Dierenpark: Gelegen in Rhenen, biedt dit dierenpark een unieke ervaring met onder andere een berenbos en een aquarium. De reuzenpanda’s zijn een bijzondere attractie die je niet mag missen.

Musea en Educatieve Uitjes:

Rijksmuseum van Oudheden: Dit museum in Utrecht biedt speciale kinderrondleidingen en activiteiten om de oudheid op een interactieve manier te ontdekken. De tentoonstellingen zijn vaak zo opgezet dat ze jong en oud aanspreken.

Militair Museum Soest: Een leuk en educatief uitje waar kinderen alles leren over de Nederlandse krijgsmacht. Het museum heeft veel interactieve displays en voertuigen waar kinderen in kunnen klimmen.

Natuur en Buitenactiviteiten:

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: Ideaal voor een dagje wandelen of fietsen met het gezin. Het park biedt ook speciale routes voor kinderen. Er zijn educatieve borden langs de paden en regelmatig georganiseerde natuurwandelingen.

Botanische Tuinen Utrecht: Een prachtige plek om met kinderen te verkennen en te leren over verschillende plantensoorten. De tuinen hebben ook vaak speciale evenementen en workshops voor kinderen.

Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:

Binnenspeeltuin Kidzcity: Een grote indoorspeeltuin in Utrecht waar kinderen urenlang kunnen klimmen, klauteren en spelen. Met attracties zoals draaimolens, lasergames en klimrekken, is er genoeg om ze bezig te houden.

Zwembad Den Hommel: Perfect voor een dagje waterplezier, ongeacht het weer. Het zwembad heeft verschillende baden, een glijbaan en vaak speciale kindermiddagen.

Avontuurlijke Uitjes:

Klimbos Gooi-Eemland: Voor de avontuurlijke gezinnen is dit klimbos een spannende uitdaging. Er zijn verschillende routes op hoogte, geschikt voor verschillende leeftijden en niveaus.

Watersporten op de Loosdrechtse Plassen: Hier kunnen gezinnen genieten van varen, kanoën en andere watersportactiviteiten. Verschillende verhuurbedrijven bieden lessen en verhuur aan.

Speeltuinen en Recreatieparken:

Julianapark: Een groot park in Utrecht met een kinderboerderij, speeltuinen en veel groen om te spelen en te picknicken.