Noord – Brabant – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Noord-Brabant

Noord-Brabant, bekend om zijn gastvrijheid en veelzijdige landschap, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden tot interactieve musea en spannende attractieparken, Noord-Brabant heeft voor ieder wat wils.

Grote Steden in Noord-Brabant

In Noord-Brabant vind je diverse steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

Tilburg: Bezoek De Efteling, een van de grootste en bekendste attractieparken van Nederland, gelegen in Kaatsheuvel nabij Tilburg. Het Natuurmuseum Brabant biedt educatieve tentoonstellingen over de natuur en biodiversiteit, met speciale aandacht voor kinderen.

Eindhoven: De stad van technologie en design biedt tal van activiteiten voor kinderen. Bezoek het Philips Museum, waar kinderen alles leren over de geschiedenis van Philips en technologische innovaties. Het Van Abbemuseum biedt interactieve kunsttentoonstellingen en workshops speciaal voor kinderen.

Den Bosch (‘s-Hertogenbosch): Bekend om zijn middeleeuwse binnenstad en gezellige sfeer. Bezoek het Noordbrabants Museum, dat regelmatig kindvriendelijke tentoonstellingen en activiteiten organiseert. Maak een boottocht door de historische Binnendieze, een unieke manier om de stad te verkennen.

Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Noord-Brabant zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

  1. Dierenparken en Boerderijen:
    • Safaripark Beekse Bergen: In Hilvarenbeek, biedt dit safaripark een unieke ervaring waar kinderen wilde dieren kunnen zien tijdens een safari per auto, boot of bus.
    • Dierenrijk: In Nuenen, waar kinderen dieren van dichtbij kunnen bekijken en genieten van diverse speeltuinen.
  2. Musea en Educatieve Uitjes:
    • PreHistorisch Dorp: In Eindhoven, biedt dit openluchtmuseum kinderen de kans om het leven in de prehistorie en middeleeuwen te ervaren door middel van interactieve tentoonstellingen en activiteiten.
    • Nationaal Vlechtmuseum: In Noordwolde, biedt dit museum kinderen de mogelijkheid om te leren over de geschiedenis van het vlechten en om zelf aan de slag te gaan.
  3. Natuur en Buitenactiviteiten:
    • De Loonse en Drunense Duinen: Dit prachtige natuurgebied biedt wandel- en fietspaden door de uitgestrekte zandduinen en bossen. Er zijn ook speciale kinderactiviteiten en speurtochten beschikbaar.
    • Nationaal Park De Biesbosch: Een waterrijk natuurgebied waar kinderen kunnen genieten van boottochten, kanoën en wandelen door de prachtige natuur.
  4. Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:
    • Monkey Town Waalwijk: Een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving.
    • Escape Room Eindhoven: Biedt spannende en uitdagende puzzels voor oudere kinderen en tieners.
  5. Avontuurlijke Uitjes:
    • Klimbos Brabantse Wal: In Bergen op Zoom, biedt dit klimbos verschillende parcoursen in de bomen, geschikt voor kinderen en volwassenen.
    • Speelland Beekse Bergen: Gelegen naast het safaripark, biedt dit park een breed scala aan attracties en speeltoestellen voor kinderen.
  6. Stranden en Watersport:
    • Strandbad Nuenen: Een populair strand aan een recreatieplas, perfect voor een dagje zon, zwemmen en zandkastelen bouwen.
    • Aquabest: Een recreatiegebied met een groot zwemmeer en strand, ideaal voor watersportactiviteiten zoals wakeboarden, waterskiën en meer.