Limburg – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Limburg

Limburg, bekend om zijn heuvelachtige landschap en rijke cultuur, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden tot interactieve musea en avontuurlijke parken, Limburg heeft voor ieder wat wils.

Grote Steden in Limburg

In Limburg vind je diverse steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

Venlo: Bezoek het Limburgs Museum, dat regelmatig kindvriendelijke tentoonstellingen en activiteiten organiseert. Venlo heeft ook diverse parken en speeltuinen waar kinderen zich kunnen uitleven.

Maastricht: De hoofdstad van Limburg biedt tal van activiteiten voor kinderen. Bezoek het Natuurhistorisch Museum Maastricht, waar kinderen alles leren over de natuurlijke geschiedenis van de regio. De Sint Pietersberg en de grotten zijn perfect voor een avontuurlijke dag uit.

Roermond: Deze stad is bekend om zijn Designer Outlet, maar biedt ook gezinsvriendelijke activiteiten zoals het Nationaal Indiër Museum, waar kinderen meer leren over de geschiedenis van Nederlands-Indië. De Maasplassen bieden tal van watersportmogelijkheden.

Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Limburg zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

  1. Dierenparken en Boerderijen:
    • GaiaZOO: In Kerkrade, biedt deze dierentuin een breed scala aan dieren en educatieve tentoonstellingen. Kinderen kunnen genieten van de DinoDome, Europa’s grootste indoor Dino speelpark.
    • Kinderboerderij De Lohof: In Sittard, waar kinderen boerderijdieren kunnen ontmoeten en meer kunnen leren over het leven op de boerderij.
  2. Musea en Educatieve Uitjes:
    • Continium Discovery Center: In Kerkrade, biedt dit interactieve museum kinderen de kans om alles te leren over wetenschap en technologie door middel van hands-on tentoonstellingen en workshops.
    • Kasteel Hoensbroek: Een van de grootste kastelen van Nederland, waar kinderen kunnen ontdekken hoe het leven in de middeleeuwen was door middel van interactieve tentoonstellingen en rondleidingen.
  3. Natuur en Buitenactiviteiten:
    • Nationaal Park De Maasduinen: Dit prachtige natuurgebied biedt wandel- en fietspaden door de bossen en duinen. Er zijn ook speciale kinderactiviteiten en speurtochten beschikbaar.
    • Valkenburg aan de Geul: Bekend om zijn grotten en kastelen, biedt deze stad een scala aan avontuurlijke activiteiten zoals de kabelbaan en rodelbaan.
  4. Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:
    • Kinderstad Heerlen: Een indoor pretpark waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving.
    • Escape Room Limburg: Biedt spannende en uitdagende puzzels voor oudere kinderen en tieners.
  5. Avontuurlijke Uitjes:
    • Pretpark Toverland: In Sevenum, biedt dit attractiepark diverse spannende achtbanen en attracties voor jong en oud.
    • Klimbos Park het Plateau: In Brunssum, biedt dit klimbos verschillende parcoursen in de bomen, geschikt voor kinderen en volwassenen.
  6. Stranden en Watersport:
    • Maasplassen: Een groot watersportgebied bij Roermond, ideaal voor activiteiten zoals zeilen, kanoën en zwemmen. Kinderen kunnen hier veilig zwemmen en zandkastelen bouwen.
    • Recreatiepark Steinerbos: Een park in Stein met een groot zwemmeer, speeltuinen en tal van recreatiemogelijkheden.