Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum bevindt zich in het hart van Nationaal Park De Hoge Veluwe en is een van de belangrijkste kunstmusea van Nederland. Het museum staat bekend om zijn uitgebreide collectie van Vincent van Gogh en moderne kunst, evenals zijn prachtige beeldentuin.

Collecties en Tentoonstellingen bij het Kröller-Müller Museum

Van Gogh Collectie:

  • Het museum herbergt bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen van Vincent van Gogh, waardoor het de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld heeft. Hoogtepunten zijn “De aardappeleters” en “Zaaier bij zonsondergang”.

Moderne Meesters:

  • Naast Van Gogh bevat de collectie werken van andere beroemde kunstenaars zoals Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. De collectie richt zich op kunst uit de 19e en 20e eeuw, met een nadruk op pointillisme, kubisme en De Stijl.

Beeldentuin:

  • De beeldentuin is een van de grootste in Europa en biedt een natuurlijke achtergrond voor meer dan 160 sculpturen van kunstenaars zoals Auguste Rodin, Henry Moore en Jean Dubuffet. De tuin beslaat 25 hectare en is het hele jaar door geopend, hoewel sommige werken tijdens de wintermaanden worden afgedekt.

Activiteiten en Faciliteiten

Rondleidingen en Educatie:

  • Het museum biedt audio tours en rondleidingen, evenals educatieve programma’s voor scholen en gezinnen. Er zijn speciale workshops en activiteiten om kinderen kennis te laten maken met kunst.

Museumrestaurant Monsieur Jacques:

  • Het restaurant biedt een verscheidenheid aan lichte maaltijden, drankjes en gebakjes. Er is ook een zelfbedieningscafé dat in de zomermaanden buiten is geopend.

Fietsen en Wandelen in het Park:

  • Bezoekers van het Kröller-Müller Museum kunnen gebruik maken van de beroemde Witte Fietsen van het park om door het uitgestrekte gebied van 5.500 hectare te fietsen. Het park biedt ook wandelpaden en picknickplaatsen, ideaal om te combineren met een museumbezoek​.

Praktische Informatie

Openingstijden:

  • Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Het is ook geopend op maandag tijdens schoolvakanties en feestdagen, van 12:00 tot 17:00 uur. Het museum is gesloten op 1 januari​.

Toegangsprijzen:

  • Volwassenen: €13,00
  • Kinderen 13-18 jaar: €6,50
  • Kinderen t/m 12 jaar: Gratis
  • Er is ook een combinatieticket beschikbaar voor toegang tot zowel het park als het museum: €19,00 voor volwassenen en €9,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar​.

Bereikbaarheid:

  • Het Kröller-Müller Museum is bereikbaar via de ingangen van het park in Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Het is aan te raden om tickets van tevoren online te kopen om wachttijden te vermijden.

Conclusie

Het Kröller-Müller Museum biedt een unieke combinatie van kunst en natuur, met zijn indrukwekkende collecties en prachtige beeldentuin. Het is een ideale bestemming voor kunstliefhebbers en gezinnen die willen genieten van een dag vol cultuur en natuur. Bezoek de officiële website voor meer informatie en om je bezoek te plannen.

Delen is leuk!