muZIEum: Beleef de Wereld zonder Zicht in Nijmegen

In het hart van Nijmegen ligt het muZIEum, een uniek museum waar bezoekers kunnen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Dit interactieve museum biedt een diepgaande en zintuiglijke ervaring die bezoekers een nieuw perspectief geeft op het dagelijks leven van mensen met een visuele beperking. Of je nu jong of oud bent, muZIEum biedt een onvergetelijke ervaring waarbij je zintuigen op de proef worden gesteld en je inzicht krijgt in de uitdagingen en mogelijkheden van leven zonder zicht.

Expedities en Activiteiten

Bij muZIEum draait alles om zintuiglijke beleving. Het museum biedt diverse interactieve expedities en activiteiten die je volledig onderdompelen in de wereld van mensen met een visuele beperking.

Expeditie in het Donker: Een Dag uit het Leven van…

Deze expeditie is dé kans om te ervaren hoe het is om blind door het leven te gaan. Onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids word je meegenomen op een zintuiglijke reis waarbij je zicht volledig wordt uitgeschakeld. Je ontdekt hoe het dagelijks leven eruitziet zonder zicht en leert vertrouwen op andere zintuigen zoals horen, ruiken, voelen en proeven. De expeditie duurt 90 tot 120 minuten en is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar.

Expeditie in het Donker: Op Vakantie met…

Benieuwd hoe het is om op vakantie te gaan zonder te kunnen zien? Tijdens deze interactieve expeditie beleef je vakantiebestemmingen zoals nooit tevoren, volledig afhankelijk van je andere zintuigen. Ontdek nieuwe geluiden, geuren en sensaties terwijl je een reis maakt zonder je ogen te gebruiken. Deze ervaring prikkelt je nieuwsgierigheid en leert je de wereld op een andere manier te ervaren.

Expeditie Ribbelroute: Ontdek Nijmegen met een Visuele Beperking

Wil je weten hoe het is om slechtziend te zijn en je weg te vinden in een drukke stad? De Expeditie Ribbelroute laat je de binnenstad van Nijmegen verkennen met behulp van een virtual reality-bril die verschillende vormen van slechtziendheid simuleert. Onder begeleiding van een slechtziende gids leer je omgaan met obstakels en krijg je inzicht in de dagelijkse uitdagingen van mensen met een visuele beperking. Deze unieke buitenactiviteit duurt 90 tot 120 minuten en is geschikt voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Extra Activiteiten

Naast de hoofdexpedities biedt muZIEum ook een aantal extra activiteiten die de zintuigen prikkelen en geschikt zijn voor groepen, gezinnen of kinderfeestjes.

  • Kraak en Smaak: Een kleine proeverij zonder zicht voor minimaal twee personen. Ontdek nieuwe smaken en ervaar hoe je smaakpapillen intensiever werken zonder visuele afleiding.
  • Onzichtbaar Inzicht: Een teamopdracht voor groepen vanaf zes personen waarin samenwerking en vertrouwen cruciaal zijn. Ideaal voor teambuilding of groepsuitjes.
  • Kinderfeestjes: Speciaal voor de jongste avonturiers biedt muZIEum een kinderfeestjesarrangement. Kinderen kunnen in een veilige en speelse omgeving ontdekken hoe het is om zonder zicht te leven.
  • Lunch en Diner bij De Waagh: Combineer je bezoek aan muZIEum met een heerlijke lunch of diner in het historische gebouw De Waagh in het centrum van Nijmegen.

Praktische Informatie

Openingstijden:

  • Maandag: 12:00 – 17:00 uur
  • Dinsdag t/m Zondag: 09:30 – 17:00 uur
    Gesloten op Koningsdag, de intocht van de Vierdaagse, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Toegangsprijzen:

  • Volwassenen: €19,75 per persoon
  • Kinderen (8 t/m 12 jaar): €14,75 per persoon
  • Kinderfeestjes: Vanaf €22,25 per persoon.

Bereikbaarheid en Parkeren:

  • Adres: Ziekerstraat 6B, 6511 LH Nijmegen
  • Parkeren: De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Mariënburg en Keizer Karel. Let op: de Mariënburg-garage opent op zondag pas om 10:00 uur.
  • Openbaar Vervoer: Het museum ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het centraal station van Nijmegen. De dichtstbijzijnde bushalte is Plein 1944.

Conclusie: Een Unieke Zintuiglijke Ervaring

Of je nu op zoek bent naar een leerzame activiteit voor het hele gezin, een origineel kinderfeestje of een groepsuitje met impact, muZIEum biedt een unieke en interactieve ervaring. Het museum prikkelt de zintuigen en geeft bezoekers inzicht in het leven van mensen met een visuele beperking. Door middel van expedities, activiteiten en speciale arrangementen krijg je een nieuw perspectief op hoe het is om zonder zicht te leven.

Bezoek de officiële website van muZIEum voor meer informatie en om je tickets te reserveren.

Delen is leuk!