OERRR Oud Groevenbeek

Midden in de prachtige natuur van landgoed Oud Groevenbeek, tussen Ermelo en Putten, ligt de speelnatuur van OERRR. Deze natuurspeeltuin is een paradijs voor kinderen die graag buiten spelen en de natuur willen ontdekken. Of je nu een hut wilt bouwen, moddertaartjes wilt maken of gewoon lekker wilt ravotten, in de speelnatuur van OERRR kan het allemaal.

Wat kun je doen bij Speelnatuur van OERRR Oud Groevenbeek?

Er is zoveel te beleven in deze natuurspeeltuin! Kinderen kunnen:

  • Hutten bouwen
  • Moddertaartjes maken op de waterspeelplaats
  • Balanceren over boomstammen
  • Klimmen in bomen
  • Kriebelbeestjes ontdekken
  • Bloemen plukken om de hut nog gezelliger te maken
  • Aan kruiden ruiken in de kruidentuin

Ouders en grootouders kunnen ondertussen genieten van een kop koffie of thee op het terras van het nabijgelegen theehuis. Het is de perfecte plek voor een ontspannen familie-uitje waarbij iedereen zich vermaakt.

Inclusieve Speelervaring

Speelnatuur van OERRR streeft naar een inclusieve speelcultuur. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. Er zijn halfverharde paden die toegankelijk zijn voor rolstoelen, en de waterspeelplaats is ook geschikt voor kinderen in een rolstoel. Dit maakt het mogelijk voor alle kinderen om te genieten van de avontuurlijke activiteiten die de speelnatuur te bieden heeft.

Praktische Informatie

  • Adres: Putterweg 238, 3851 VG Ermelo, Gelderland
  • Openingstijden: De speelnatuur is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Toegangsprijs: De toegang bedraagt € 1,50 per kind vanaf 2 jaar. Leden van OERRR spelen gratis, en leden van Natuurmonumenten mogen één kind gratis laten spelen.
  • Bereikbaarheid: De parkeerplaats bevindt zich op de hoek van de Putterweg en Watervalweg. Vanaf de bushalte Zuiderveldweg in Putten is het ongeveer 750 meter lopen naar de speelnatuur.

Voorzieningen

De speelnatuur beschikt over zit- en picknickgelegenheden, en er is een afspoelplek waar kinderen zich kunnen schoonmaken na het spelen. Het theehuis Oud Groevenbeek, dat rolstoeltoegankelijk is, biedt ook een rolstoeltoegankelijk toilet en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Conclusie

Speelnatuur van OERRR Oud Groevenbeek is de perfecte plek voor kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten en de natuur te ontdekken. Met tal van avontuurlijke activiteiten en inclusieve faciliteiten is deze natuurspeeltuin een geweldige bestemming voor het hele gezin. Neem een extra setje kleding mee, want vies worden mag hier zeker!

Kom langs en beleef een onvergetelijke dag in de natuur bij OERRR Oud Groevenbeek.
Voor meer informatie, bezoek de Natuurmonumenten website

Delen is leuk!