Ontdek de Verborgen Parels van Groningen met Kinderen

Wij nemen je graag mee op ontdekkingsreis, Groningen met Kinderen, waar we een aantal unieke verborgen parels van uitjes voor je hebben opgespoord. Van schilderachtige dorpjes tot adembenemende natuurgebieden en unieke lokale bezienswaardigheden, we hebben er een aantal voor je in kaart gebracht. Laat je inspireren door onze ontdekkingen en beleef het avontuur met ons mee. Word net zo enthousiast als wij na het bezoeken van deze bijzondere plekjes. Ga je mee op avontuur? Ontdek samen met ons de onbekende schatten van Groningen!

Wat is er te doen rond Groningen met Kinderen

1. Blotevoetenpad Opende

Het Blotevoetenpad in Opende is een unieke en avontuurlijke ervaring voor jong en oud in Groningen met Kinderen. Dit pad, dat zowel een hindernisbaan als een wandelpad is, daagt je uit om je schoenen en sokken uit te trekken en de natuur op een heel andere manier te beleven. Terwijl je door modderige paden, over boomstammen en door ondiepe waterpartijen loopt, worden al je zintuigen geprikkeld. Het pad is ongeveer 3 kilometer lang en biedt onderweg verschillende obstakels zoals touwen om over een sloot te slingeren en balanceerbalken. Naast het fysieke avontuur is het ook een geweldige manier om kinderen bewust te maken van de natuur en hen te laten genieten van de frisse buitenlucht. Vergeet niet om extra kleding en handdoeken mee te nemen, want vies worden is hier gegarandeerd onderdeel van het plezier!

Adres: Provincialeweg 8A, 9865 AJ Opende
Website: Blotevoetenpad Opende

2. DoeZoo Insectenwereld

DoeZoo in Leens is een unieke dierentuin die zich richt op insecten en andere kleine dieren. Hier kunnen kinderen op een interactieve manier kennismaken met de wonderen van de natuur. Bij DoeZoo kun je een slang om je nek dragen, een skunk aaien, en zelfs een wormenkoekje proeven. De dierentuin biedt verschillende educatieve workshops en activiteiten die kinderen laten zien hoe fascinerend en belangrijk deze kleine dieren zijn voor ons ecosysteem. Naast de insecten zijn er ook andere dieren zoals kikkers, slangen, en hagedissen te bewonderen. DoeZoo is een geweldige plek voor een dagje uit met het gezin, waar leren en plezier hand in hand gaan.

Adres: Wierde 17, 9965 TB Leens
Website: DoeZoo Leens

3. Familiepark Nienoord

Familiepark Nienoord in Leek is een veelzijdig park dat perfect is voor gezinnen uit Groningen met Kinderen. Het park biedt een breed scala aan attracties en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Zo is er een kleine stoomtrein die door het hele park rijdt en kinderen de kans geeft om het park op een leuke manier te verkennen. Daarnaast is er een uitgebreide speeltuin met verschillende speeltoestellen en een obstakelparcours waar kinderen hun energie kwijt kunnen. De kinderboerderij in het park is ook een populaire attractie, waar kinderen dieren zoals geiten, schapen, en konijnen van dichtbij kunnen ontmoeten. Voor de warme zomerdagen is er een zwemkasteel waar kinderen kunnen spetteren en zwemmen. Familiepark Nienoord organiseert regelmatig evenementen en activiteiten, waardoor er altijd iets nieuws te beleven is.

Adres: Nienoord 20, 9351 AC Leek
Website: Familiepark Nienoord

4. De Mikkelhorst

De Mikkelhorst in Haren is een ecologische zorgboerderij die een breed scala aan activiteiten en faciliteiten biedt Groningen met Kinderen. De grote speeltuin is een favoriet onder kinderen, met diverse speeltoestellen die zorgen voor urenlang speelplezier. De kinderboerderij is een andere trekpleister, waar kinderen de kans krijgen om dieren zoals geiten, schapen en konijnen van dichtbij te ontmoeten en te aaien. Naast de kinderboerderij en speeltuin biedt De Mikkelhorst ook workshops en educatieve activiteiten, zoals het leren splitsen van hout en het maken van kaas. De boerderijwinkel verkoopt heerlijke lokale producten zoals kaas, honing en ambachtelijke broodjes, perfect voor een picknick op het terrein. De Mikkelhorst is een ideale plek voor een ontspannen en leerzaam dagje uit met het gezin.

Adres: Klaverlaan 37, 9753 BZ Haren
Website: De Mikkelhorst

5. Adventurepark Waddenfun

Adventurepark Waddenfun in Lauwersoog is het grootste indoor klimpark van Nederland en biedt een scala aan avontuurlijke activiteiten voor kinderen en volwassenen. Het park heeft verschillende klimroutes en hindernisbanen die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde klimmers. Naast het klimmen kunnen bezoekers ook genieten van andere activiteiten zoals boogschieten, een speleo-route (klimmen door donkere tunnels) en een survivalbaan. De veiligheid van de bezoekers staat voorop, en het park zorgt ervoor dat alle activiteiten worden begeleid door ervaren instructeurs en dat er hoogwaardige veiligheidsuitrusting beschikbaar is. Adventurepark Waddenfun is een perfecte bestemming voor een dag vol actie en avontuur, waar kinderen hun grenzen kunnen verleggen en nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Adres: Sportpark 4, 9976 VT Lauwersoog
Website: Waddenfun

6. Kinderboerderij Stadspark

In het hart van Groningen ligt de Kinderboerderij Stadspark, een rustige en idyllische plek waar kinderen vrij kunnen rondlopen tussen de dieren. De kinderboerderij biedt een breed scala aan dieren, waaronder geiten, schapen, konijnen en kippen. Kinderen kunnen de dieren voeren en aaien, wat zorgt voor een interactieve en educatieve ervaring. Naast de kinderboerderij is er een speeltuin met diverse speeltoestellen waar kinderen zich kunnen uitleven. Het Stadspark zelf is een prachtige groene ruimte waar gezinnen kunnen picknicken, wandelen of gewoon genieten van de natuur. De kinderboerderij is een perfecte plek voor een ontspannend dagje uit met het gezin, waar kinderen kunnen leren over dieren en genieten van de buitenlucht.

Adres: Stadspark, Groningen
Website: Kinderboerderij Stadspark

7. Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters, met talloze wandel- en fietspaden die door prachtige landschappen en langs het water voeren. Voor kinderen zijn er speciale educatieve programma’s en speurtochten beschikbaar, die hen op een leuke en interactieve manier meer leren over de flora en fauna van het gebied. Het park biedt ook de mogelijkheid om boottochten te maken, waarbij je de natuur vanaf het water kunt bewonderen. Nationaal Park Lauwersmeer is de ideale bestemming voor een dagje uit in de natuur, waar je kunt ontspannen en genieten van de rust en schoonheid van het landschap. Geniet van Groningen met Kinderen

Adres: De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog
Website: Nationaal Park Lauwersmeer

8. Museum aan de A

Museum aan de A, voorheen bekend als het Noordelijk Scheepvaartmuseum, biedt een diepgaand inzicht in de rijke geschiedenis van Groningen en zijn bewoners. Het museum heeft een uitgebreide en boeiende collectie die verhalen vertelt over de scheepvaart, de stad en de provincie. Bezoekers kunnen genieten van interactieve tentoonstellingen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, waardoor het museum zowel leerzaam als vermakelijk is. De exposities nemen je mee door de tijd, van de vroegste dagen van de scheepvaart tot de moderne tijd, en laten zien hoe de stad en haar inwoners zich hebben ontwikkeld. Het museum organiseert regelmatig speciale evenementen en workshops, waardoor er altijd iets nieuws en interessants te beleven is. Museum aan de A is een must-see voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis en cultuur van Groningen.

Adres: Brugstraat 24, 9711 HZ Groningen
Website: Museum aan de A

Wat mee te nemen op de uitjes rond Groningen met Kinderen:

  • Extra kleding: Vooral bij het Blotevoetenpad en DoeZoo kan het vuil worden en kan een schoon setje kleding een must zijn!
  • Snacks en drinken: Hoewel er vaak eetgelegenheden zijn, is het soms handig om ook iets bij de hand te hebben.
  • Zonnebrandcrème en hoedjes: Vooral in de zomermaanden essentieel om je en je kinderen te beschermen tegen de zon.
  • Handdoeken: Voor de modderige en waterige avonturen. Zelf vinden wij deze van de hema een must have, nemen weinig ruimte in en zijn super snel droog.
  • Camera: Om alle leuke momenten vast te leggen!

Groningen met Kinderen biedt een schat aan activiteiten voor gezinnen met kinderen, van avontuurlijke paden tot educatieve musea. Deze verborgen parels zorgen voor onvergetelijke ervaringen en laten je de provincie op een unieke manier ontdekken.

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten in Groningen met Kinderen kun je terecht op Visit Groningen, waar je gedetailleerde informatie en actuele openingstijden vindt. Maar natuurlijk ook altijd op leukeuitjesmetkids.nl in de provincie Groningen.
Ontdek de Verborgen Parels van Groningen met Kinderen.

Delen is leuk!