Koepelbos Oldeberkoop

Midden in het pittoreske dorpje Oldeberkoop ligt Het Koepelbos Oldeberkoop, een prachtig parkbos dat perfect is voor een dagje uit met het gezin. Dit bos biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid, interessante wandelpaden en leuke activiteiten voor kinderen.

Wat maakt Het Koepelbos Oldeberkoop leuk voor kinderen?

  • Speelbos: Achter het hertenkamp bevindt zich een speelbos met diverse speeltoestellen en een ingenieuze waterpomp. Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren en naar hartenlust spelen in de natuur. Dit speelbos zorgt ervoor dat kinderen zich urenlang kunnen vermaken.
  • Hertenkamp: Bij de ingang van Het Koepelbos ligt een hertenkamp waar kinderen damherten, geitjes, eenden en kippen kunnen zien. Dit is een geweldige plek voor kinderen om dieren van dichtbij te ervaren en meer te leren over de natuur​.
  • Wandelpaden: Het Koepelbos beschikt over verschillende wandelpaden die door het parkachtige landschap slingeren. Deze paden zijn ideaal voor een familiewandeling. Onderweg kunnen kinderen genieten van de natuurlijke omgeving, inclusief knoestige eiken en statige beuken​.

Activiteiten en faciliteiten

Naast de speelvoorzieningen en wandelpaden, biedt Het Koepelbos ook diverse faciliteiten om je bezoek nog aangenamer te maken:

  • Restaurant en Snackbar ’t Koepelbos: Direct naast het bos bevindt zich Restaurant Koepelbos Oldeberkoop, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of snack. Het restaurant heeft een groot terras met uitzicht op een wilde-bloemenweide en het parkbos. Hier kun je terecht voor lunch, diner, en natuurlijk een heerlijk ijsje uit de ijssalon.
  • Gratis Parkeren: Het restaurant heeft veel eigen, gratis parkeerruimte, waardoor het makkelijk toegankelijk is voor bezoekers​.

Praktische Informatie

  • Openingstijden: Koepelbos Oldeberkoop is het hele jaar door toegankelijk. Voor de openingstijden van het restaurant en de snackbar, kun je het beste de website van ’t Koepelbos raadplegen.
  • Adres: Stellingenweg 1, 8421 DA Oldeberkoop

Conclusie

Koepelbos Oldeberkoop is een ideale bestemming voor een leuk en actief dagje uit met het gezin. Met een speelbos, hertenkamp en prachtige wandelpaden biedt dit parkbos volop mogelijkheden voor kinderen om te spelen en de natuur te ontdekken. Geniet van de natuurlijke schoonheid en de uitstekende faciliteiten van Het Koepelbos en maak er een onvergetelijke dag van.

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Het Koepelbos​.

Delen is leuk!