Ontdekhoek Hoogeveen

In de Bibliotheek Hoogeveen bevindt zich de Ontdekhoek, een bijzondere plek waar kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met techniek en wetenschap. De Ontdekhoek is ideaal voor kinderen van 4 tot 14 jaar en biedt meer dan 30 proefjes en activiteiten. Het is de perfecte locatie voor een educatief en leuk uitje, of het nu gaat om een kinderfeestje, een schoolbezoek of een familiedag.

Wat maakt Ontdekhoek Hoogeveen leuk voor kinderen?

  • Zelf aan de slag: Kinderen mogen hier zelf experimenteren en ontdekken hoe dingen werken. Ze kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze een dijk kunnen bouwen, muntjes vormen, zeilbootjes laten varen en heerlijke geurende zeepjes maken​.
  • Proefjes en Experimenten: Er zijn meer dan 30 verschillende proefjes beschikbaar. Denk aan het maken van chips van aardappels, het bouwen van een toren met water en het onderzoeken van vingerafdrukken. Elk experiment is ontworpen om kinderen te laten leren door te doen, wat hun nieuwsgierigheid en creativiteit stimuleert.
  • Educatieve Workshops: Regelmatig worden er workshops georganiseerd die zich richten op specifieke thema’s zoals water, lucht, elektriciteit en trillingen. Deze workshops zijn perfect voor schoolgroepen en geven een diepere kijk op wetenschappelijke principes op een leuke en toegankelijke manier.

Praktische Informatie

  • Locatie: Ontdekhoek Hoogeveen bevindt zich in de Bibliotheek Hoogeveen aan de Willemskade 27, 7902 AV Hoogeveen.
  • Openingstijden: De Ontdekhoek is open op aanvraag, binnen de openingstijden van de Bibliotheek Hoogeveen. Het is noodzakelijk om van tevoren te reserveren, vooral voor groepen en kinderfeestjes.
  • Toegang: De kosten voor een bezoek bedragen €8,75 per kind, met gratis toegang voor begeleiders. De toegang is inclusief 2 uur begeleiding van een Chef Ontdekhoek.

Speciale Evenementen en Feestjes

  • Kinderfeestjes: Voor verjaardagen biedt de Ontdekhoek speciale programma’s aan waarbij de jarige samen met vriendjes en vriendinnetjes verschillende proefjes kan doen. Dit zorgt voor een onvergetelijke en leerzame verjaardag.
  • Schoolbezoeken: Scholen kunnen gebruikmaken van de diverse educatieve programma’s die zijn afgestemd op verschillende leeftijden en leerdoelen. Dit maakt de Ontdekhoek een waardevolle aanvulling op het onderwijs.​

Conclusie

De Ontdekhoek Hoogeveen is een fantastische plek voor kinderen om op een speelse manier kennis te maken met techniek en wetenschap. Met een breed scala aan proefjes en activiteiten is er voor ieder wat wils. Of je nu komt voor een kinderfeestje, een schoolbezoek of gewoon een leuk dagje uit, de Ontdekhoek biedt een onvergetelijke ervaring vol leren en plezier.

Voor meer informatie en reserveringen, bezoek de officiële website van de Ontdekhoek Hoogeveen

Delen is leuk!