Griendtsveenpark

Het Griendtsveenpark, gelegen op de grens tussen Erica en Schoonebeek, is een schitterende plek waar gezinnen kunnen genieten van de natuur en dieren. Opgericht in 1985 door een groep enthousiaste vrijwilligers, biedt het park een rustgevende omgeving waar bezoekers van alle leeftijden zich kunnen vermaken.

Wat maakt Griendtsveenpark leuk voor kinderen?

  • Dierenpark: Kinderen kunnen hier genieten van een groot aantal dieren zoals schapen, kippen, herten, konijnen, ezels, ganzen, pauwen, en kalkoenen. Het park is zo opgezet dat kinderen de dieren van dichtbij kunnen beleven en leren over de verschillende soorten.
  • Speeltuinen: Het park beschikt over twee speeltuinen, een voor de jongere kinderen en een voor de oudere kinderen. Beide speeltuinen zijn uitgerust met diverse speeltoestellen, en er is zelfs een kabelbaan voor extra speelplezier.
  • Activiteiten en Evenementen: Het Griendtsveenpark organiseert regelmatig leuke activiteiten en evenementen voor kinderen. Van speurtochten tot educatieve workshops, er is altijd iets te doen dat zowel leuk als leerzaam is.

Faciliteiten en Voorzieningen

  • Paviljoen: In het paviljoen kunnen ouders en kinderen genieten van een hapje en een drankje. Het is een ideale plek om even te rusten terwijl de kinderen spelen. Het paviljoen is geopend van 1 maart tot 1 juli dagelijks van 13.00 uur tot 17.00 uur en tijdens de zomer schoolvakantie dagelijks van 11.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de gure maanden is het paviljoen gesloten.
  • Zitgelegenheden: Er zijn diverse zitmogelijkheden verdeeld over het park, zodat bezoekers kunnen genieten van de rustige en natuurlijke omgeving.

Praktische Informatie

  • Openingstijden: Het park is dagelijks geopend van 09.30 tot 20.00 uur. Honden zijn niet toegestaan in het park, zelfs niet aangelijnd, om de rust van de dieren te waarborgen.
  • Adres: Park-ingang tegenover de woning aan de Berkenlaan 14, 7761PM Schoonebeek. Voor meer informatie en vragen kun je bellen naar 06-17 86 26 43​.

Conclusie

Griendtsveenpark in Erica is een ideale bestemming voor een leuk en leerzaam dagje uit met het gezin. Met een breed scala aan dieren, twee speeltuinen en een gezellig paviljoen biedt het park volop mogelijkheden voor plezier en ontspanning. Kom langs en ontdek zelf de schoonheid en rust van Griendtsveenpark.

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Griendtsveenpark.

Delen is leuk!