Belevingspad Hoogersmilde

Gelegen aan de rand van het Drents-Friese Wold, biedt het Belevingspad Hoogersmilde een spannende en educatieve wandelervaring voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Deze 2,5 km lange route voert door bos- en heidegebieden en is gevuld met interactieve en leerzame belevingsobjecten.

Wat maakt het Belevingspad Hoogersmilde leuk voor kinderen?

  • Sporenpad: De route begint met een sporenpad waar kinderen dierensporen kunnen ontdekken en raden van welk dier ze afkomstig zijn. Dit maakt het begin van de wandeling al meteen spannend.
  • Waterpomp: Bij de waterpomp kunnen kinderen zelf water oppompen en leren hoe oude pompen werken. Het opgepompte water is bedoeld voor de dieren drinkplaats, wat een extra educatief element toevoeg.
  • Dieren Driesprong en Keienpad: Langs de route staan houten dierenbeelden bij de dieren driesprong, waar kinderen een selfie kunnen maken. Vervolgens kunnen ze balanceren over het keienpad, wat tijdens nat weer een extra uitdaging vormt​.
  • Hoogzit en Boomstammentrap: Vanaf de hoogzit hebben kinderen een mooi uitzicht over de heide en kunnen ze de antwoorden op het sporenpad controleren. Daarna wacht de boomstammentrap, een steile klim die zorgt voor een fysieke uitdaging.
  • Veenhuisje en Vliegtuig: Het veenhuisje geeft een kijkje in het verleden en toont hoe mensen vroeger woonden. Het hoogtepunt voor veel kinderen is het vliegtuig, een replica van een Spitfire, waar ze even piloot kunnen spelen​.
  • Slangenkuil en Stronkenstraat: De slangenkuil biedt de mogelijkheid om door kijkgaten echte slangen te zien, wat zorgt voor een spannende ervaring. Daarna volgt de stronkenstraat, waar kinderen over boomstammen moeten springen​.

Praktische Informatie

  • Openingstijden: Het Belevingspad is het hele jaar door vrij toegankelijk en altijd geopend. Het is geschikt voor kinderwagens, maar minder toegankelijk voor rolstoelen vanwege de natuurlijke ondergrond.
  • Adres en Bereikbaarheid:
    • Adres: Bosweg 23, 9423 TA Hoogersmilde
    • Parkeren: Er is een kleine parkeerplaats bij de Bosweg. Mocht deze vol zijn, dan is er een grotere parkeerplaats bij camping en brasserie de Reeënwissel, op ongeveer 300 meter van het startpunt. Hier zijn ook oplaadpunten voor elektrische voertuigen en extra speelfaciliteiten zoals een klauterbos en speelkooi.

Conclusie

Het Belevingspad Hoogersmilde biedt een avontuurlijke en educatieve ervaring voor het hele gezin. Met diverse interactieve objecten en een prachtige route door het Drents-Friese Wold, is dit pad een perfecte bestemming voor een leuk dagje uit in de natuur. Kom langs en ontdek zelf de spannende activiteiten die dit belevingspad te bieden heeft.

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Belevingspad Hoogersmilde.

Delen is leuk!