Speelbos Oerrr Erve De Pas

Ben je klaar voor een dagje avontuur midden in de natuur? Dan is het Speelbos Oerrr Erve De Pas de perfecte bestemming voor jou en je kinderen. Gelegen aan de rand van De Sprengenberg in Haarle, biedt deze locatie eindeloze mogelijkheden voor buitenplezier en ontdekking.

Wat is er te doen bij Speelbos Oerrr Erve De Pas?

Bij Speelnatuur van OERRR draait alles om vrij spelen in de natuur. Hier kunnen kinderen:

  • Klimmen en klauteren: Tussen de takken van bomen en op speciaal aangelegde klimelementen.
  • Ravotten in het zand: Bouw kastelen, graaf tunnels en maak zandtaartjes.
  • Waterplezier: Speel met de waterpomp en de watergoten. Voor rolstoelgebruikers zijn er aangepaste faciliteiten zodat ook zij hier volop van kunnen genieten.
  • Natuur ontdekken: Zoek naar beestjes, ontdek mooie bloemen en leer over de lokale flora en fauna.
  • Hutten bouwen: Gebruik takken en ander natuurlijk materiaal om je eigen schuilplaats te creëren.
  • Verstoppertje spelen: Verken de verschillende hoekjes en gaatjes van het speelgebied.

Voorzieningen

Het speelbos van OERRR Erve de pas is echt ontworpen om toegankelijk te zijn voor alle kinderen, inclusief degenen met een beperking. Er zijn verharde paden en de waterspeelplek is zo ingericht dat kinderen in een rolstoel hier ook kunnen spelen. Verder is er een natuurschuur waar je meer informatie kunt krijgen over de omgeving en de natuur.

Eten en drinken

Op het terrein vind je Herberg De Pas, waar je kunt genieten van lokaal en eerlijk eten. De herberg biedt ook overnachtingsmogelijkheden in een gezellige lodge, wat het perfect maakt voor een weekendje weg.

Bereikbaarheid van Erve De Pas

Erve De Pas is goed bereikbaar met de auto. Het adres is: Molenweg 2, 7448 RE Haarle

Voor degenen die met het openbaar vervoer komen, is het mogelijk om een fiets te huren bij NS-station Nijverdal. Vanaf daar is het ongeveer 8 kilometer fietsen naar Erve De Pas. Met de auto neem je vanaf de N35 tussen Raalte en Nijverdal de afslag naar Haarle. Vervolgens rijd je door het dorp en volg je de borden naar Erve De Pas.

Speelnatuur van OERRR bij Erve De Pas is de ideale plek voor een dagje uit met de kinderen. Of je nu komt om te spelen, te ontdekken of gewoon te genieten van de natuur, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Herberg voor een heerlijke maaltijd en overweeg om langer te blijven voor een echt natuuravontuur.

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, kijk op de website van Natuurmonumenten.

Delen is leuk!