OERRR Speelnatuur De Slotplaats

OERRR Speelnatuur De Slotplaats, gelegen op het historische landgoed De Slotplaats in Bakkeveen, Friesland, is echt een fantastische bestemming voor gezinnen. Hier kunnen kinderen volop spelen en ontdekken in de natuur. De Slotplaats biedt een breed scala aan activiteiten die zowel leuk als educatief zijn.

Wat maakt OERRR De Slotplaats leuk voor kinderen?

  • Speelnatuur van OERRR: De natuurlijke speeltuin biedt tal van avontuurlijke activiteiten zoals klimmen over boomstammen, spelen met water en zand, balanceren op touwen, en hutten bouwen. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en hun fantasie de vrije loop laten.
  • Interactieve Elementen: In de speelnatuur kunnen kinderen muziek maken op een metallofoon, een dam bouwen met modder, en kriebelbeestjes ontdekken. Deze interactieve elementen maken het spelen niet alleen leuk, maar ook leerzaam​.
  • Inclusieve Speelplek: De speelnatuur is zo ingericht dat ook kinderen met een lichamelijke beperking hier kunnen spelen. Hierdoor kunnen alle kinderen samen genieten van de natuurlijke omgeving en activiteiten​.
  • Pronkrondje Wandelroute: Naast de speelnatuur is er het Pronkrondje, een 1,2 km lange wandelroute door het parkbos. Deze route is geschikt voor gezinnen met wandelwagens of buggy’s en voor mensen in een rolstoel. De paden zijn stevig en goed begaanbaar.

Faciliteiten en Voorzieningen

  • Terras en Koetshuis: Ouders en grootouders kunnen genieten van een hapje en een drankje op het terras van het koetshuis terwijl de kinderen spelen. Het terras biedt een goed zicht op de speelnatuur, zodat ouders hun kinderen gemakkelijk in de gaten kunnen houden.
  • Picknickplaatsen: Er zijn diverse picknickplaatsen waar gezinnen kunnen ontspannen en genieten van de mooie omgeving. Neem een picknickmand mee en maak er een gezellige dag van.

Praktische Informatie OERRR Speelnatuur De Slotplaats

  • Openingstijden: De Slotplaats is het hele jaar door toegankelijk. De speelnatuur van OERRR is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Voor actuele informatie over specifieke activiteiten en evenementen, kun je de officiële website raadplegen.
  • Toegangsprijs: De toegang tot de speelnatuur is €1,50 per persoon. Leden van OERRR en Natuurmonumenten en kinderen onder de 2 jaar hebben gratis toegang.
  • Adres: Foarwurker Wei 3, 9243 JZ Bakkeveen
  • Website: Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten​.

OERRR speelnatuur De Slotplaats in Bakkeveen is een ideale bestemming voor een dagje uit met het gezin. Met een natuurlijke speeltuin vol avontuurlijke en educatieve elementen, een prachtige wandelroute en uitstekende faciliteiten, biedt deze plek voor ieder wat wils. Kom langs en ontdek de speelnatuur en het historische landgoed!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten.

Delen is leuk!