Eiland tiengemeten

Eiland Tiengemeten, gelegen in het Haringvliet nabij Zuid-Beijerland, is een unieke bestemming waar natuur en avontuur samenkomen. Dit eiland, beheerd door Natuurmonumenten, biedt een breed scala aan activiteiten die perfect zijn voor een gezinsuitje.

Wat maakt Eiland Tiengemeten leuk voor kinderen?

  • Speelnatuur van OERRR: Deze natuurlijke speelplek is een paradijs voor kinderen. Ze kunnen klimmen, klauteren, met water en modder spelen, en hutten bouwen in een veilige en avontuurlijke omgeving. Voor de allerkleinsten is er een speciaal Ukkie-eiland waar zij veilig kunnen spelen​.
  • Wandelroutes en Natuurontdekking: Het eiland biedt verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, zoals de Beverroute (4,5 km) en de Vogelspot route (6,5 km). Deze routes voeren door diverse landschappen en bieden de mogelijkheid om dieren zoals bevers, Schotse hooglanders en diverse vogelsoorten te spotten.
  • Musea: Op Tiengemeten zijn twee interessante musea te vinden: het Rien Poortvliet Museum, waar je de beroemde tekeningen van deze Nederlandse kunstenaar kunt bekijken, en het Landbouwmuseum, dat het agrarische verleden van het eiland toont. Beide musea zijn leuk en educatief voor kinderen.

Faciliteiten en Voorzieningen

  • Bezoekerscentrum: Het bezoekerscentrum bij de Margueritahoeve is het startpunt voor veel activiteiten. Hier kun je informatie krijgen over het eiland, fietsen huren en genieten van een kop koffie of lunch.
  • Picknickplaatsen en Restaurants: Verspreid over het eiland zijn er diverse picknickplaatsen waar gezinnen kunnen ontspannen. Er zijn ook twee restaurants waar je kunt genieten van een maaltijd na een dag vol avontuur.

Praktische Informatie

  • Bereikbaarheid: Eiland Tiengemeten is bereikbaar via een veerpont vanaf Nieuwendijk 1, Zuid-Beijerland. De veerpont vaart dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur op het hele uur. Gratis parkeren is beschikbaar bij de veerpont.
  • Openingstijden: Het eiland is het hele jaar door toegankelijk. Voor specifieke openingstijden van musea en andere faciliteiten, raadpleeg de officiële website.
  • Adres: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland.
  • Website: Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten.​

    Eiland Tiengemeten biedt een perfecte mix van natuur, avontuur en educatie voor het hele gezin. Met zijn speelnatuur, diverse wandelroutes en interessante musea is het een ideale bestemming voor een dagje uit met kinderen. Bezoek Tiengemeten en ervaar zelf de rust en schoonheid van dit unieke natuureiland!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten.

Delen is leuk!