Landbouwmuseum Tiengemeten

Gelegen op het natuureiland Tiengemeten, biedt het Landbouwmuseum Tiengemeten een fascinerende kijk op de ontwikkeling van de landbouwmechanisatie tussen 1920 en 1955. Dit museum is een geweldige bestemming voor gezinnen, geschiedenisliefhebbers en iedereen die meer wil leren over de agrarische geschiedenis van Nederland.

Wat maakt het Landbouwmuseum Tiengemeten leuk voor kinderen?

  • Interactieve Tentoonstellingen: Het museum beschikt over diverse landbouwmachines en gereedschappen uit de periode van 1920 tot 1955. Kinderen kunnen leren hoe deze machines werkten en zelfs de werking ervan zien tijdens demonstraties. Er is ook een Meccano-expositie waar kinderen met dit historische montagespeelgoed kunnen spelen.
  • Buitenactiviteiten: Buiten het museum zijn er proefveldjes waar gewassen zoals graan, aardappelen en suikerbieten worden geteeld. Kinderen kunnen hier zien hoe voedsel groeit en leren over de landbouwprocessen van vroeger. Er is ook een kleine veestapel, zoals die vroeger op elke boerderij te vinden was​.
  • Simulator: Voor een interactieve ervaring kunnen kinderen op een simulatie trekker rijden. Dit biedt hen een unieke kans om te ervaren hoe het is om op een boerderij te werken.

Faciliteiten en Voorzieningen

  • Hélènehoeve: Het museum is gehuisvest in de gerestaureerde Hélèneschuur, vlakbij het bezoekerscentrum en het Rien Poortvliet Museum. Hier krijgen bezoekers een diepgaand inzicht in het landbouwverleden van de regio en het belang van voedselproductie​.
  • Bezoekersinformatie: Het Landbouwmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:30 uur tot 16:30 uur, van 1 april tot en met 31 oktober. De toegang bedraagt €6,00 per persoon. Voor actuele informatie over openingstijden en speciale evenementen kun je de officiële website raadplegen.

Praktische Informatie Landbouwmuseum Tiengemeten

  • Bereikbaarheid: Het Landbouwmuseum Tiengemeten is bereikbaar via een veerpont die elk heel uur vertrekt vanaf Nieuwendijk 1, Zuid-Beijerland. Het museum ligt op ongeveer 250 meter lopen van de aanlegplaats van de pont. Gratis parkeren is beschikbaar bij de veerpont.
  • Adres: Tiengemeten 19a, 3284 BE Zuid-Beijerland
  • Website: Voor meer informatie, bezoek de officiële website van het Landbouwmuseum Tiengemeten​.

    Het Landbouwmuseum Tiengemeten biedt een boeiende en educatieve ervaring voor jong en oud. Met interactieve tentoonstellingen, historische landbouwmachines en leuke buitenactiviteiten is dit museum een ideale bestemming voor een dagje uit op Eiland Tiengemeten. Bezoek het Landbouwmuseum en ontdek de rijke landbouwgeschiedenis van Nederland!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van het Landbouwmuseum Tiengemeten.

Delen is leuk!