OERRR op Tiengemeten

Op het prachtige Eiland Tiengemeten, beheerd door Natuurmonumenten, ligt een unieke natuurspeelplek: OERRR. Dit avontuurlijke speelparadijs biedt kinderen de kans om zich helemaal uit te leven in de natuur. Met een oppervlakte van maar liefst 4,5 hectare, gelijk aan negen voetbalvelden, is er genoeg ruimte voor eindeloos speelplezier.

Wat maakt OERRR op Tiengemeten zo leuk voor kinderen?

  • Speelnatuur: Kinderen kunnen klimmen, klauteren, hutten bouwen, vlotten maken, en met zand en water spelen. Er is zelfs een modderglijbaan waar ze van kunnen glijden. Vies worden mag, sterker nog, het is bijna verplicht! Voor de allerkleinsten is er een speciaal Ukkie-eiland, waar zij veilig kunnen spelen​.
  • Zintuiglijke elementen: De speelnatuur bevat diverse zintuiglijke elementen zoals geurige bloemen en ritselende bladeren, waardoor kinderen hun zintuigen kunnen verkennen. Dit maakt het spelen niet alleen leuk, maar ook leerzaam​.
  • Toegankelijkheid: De speelnatuur is toegankelijk voor kinderen met een beperking. Er zijn halfverharde paden en speciale speeltoestellen die voor iedereen bespeelbaar zijn. Bovendien zijn er speciale rolstoelen beschikbaar voor het terrein en zijn er picknicktafels waar je met een rolstoel aan kunt zitten.
  • Ontdekkingstochten: Naast het ravotten in de speelnatuur, kunnen kinderen deelnemen aan de spannende ontdekkingstochten van OERRR. Tijdens deze tochten leren ze op een interactieve manier meer over de natuur en de dieren op het eiland. Deze tochten zijn geschikt voor kinderen van de basisschoolleeftijd en starten bij het bezoekerscentrum.

Faciliteiten en Voorzieningen

  • Bezoekerscentrum: Het vernieuwde bezoekerscentrum is het startpunt van je avontuur. Hier kun je terecht voor informatie over wandelroutes, fietsverhuur en speurtassen voor gezinnen. Het centrum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:15 tot 17:00 uur.
  • Praktische voorzieningen: In de speelnatuur zijn er toiletten, douches en kleedhokjes beschikbaar, zodat kinderen zich na het spelen kunnen opfrissen. Drinkwaterkranen zijn verspreid over het terrein en er zijn schuilplaatsen voor als het weer omslaat​.

Praktische Informatie

  • Bereikbaarheid: OERRR op Tiengemeten is bereikbaar via een veerpont die elk uur vertrekt vanaf Nieuwendijk 1, Zuid-Beijerland. Het adres is Tiengemeten 19, 3284 BE Zuid-Beijerland.
  • Openingstijden: Speelnatuur is dagelijks geopend van 11:00 tot 16:30 uur tijdens de zomervakantie. Controleer de actuele openingstijden op de website van Natuurmonumenten.
  • Website: Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten​.

OERRR op Tiengemeten biedt een fantastische combinatie van avontuur, educatie en natuurbeleving voor kinderen. Met zijn ruime speelnatuur, ontdekkingstochten en uitstekende faciliteiten, is het de ideale bestemming voor een dagje uit met het gezin. Bezoek OERRR en laat je kinderen genieten van een onvergetelijke natuurervaring!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten​.

Delen is leuk!