OERRR in Oisterwijk

In de bossen van Oisterwijk, Noord-Brabant, ligt de speelnatuur van OERRR. Dit is een ideale plek voor kinderen om te ravotten en de natuur te ontdekken. De speelnatuur bevindt zich direct achter het bezoekerscentrum Oisterwijkse Bossen en Vennen en biedt tal van avontuurlijke en leerzame activiteiten.

Wat maakt OERRR in Oisterwijk zo leuk voor kinderen?

  • Speelnatuur: Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen, klauteren, hutten bouwen, en met water en zand spelen. Er is zelfs een modderglijbaan waar ze van kunnen glijden. Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er een apart bosje met een zandbak en een boomstammenpaadje.
  • Toegankelijkheid: Het speelbos is toegankelijk voor kinderen met een beperking. De waterpomp heeft een lange hendel zodat meerdere kinderen samen kunnen pompen, en de loopstam over het water is voorzien van steuntouwen. Een groot deel van het bos is goed te berijden met een rolstoel​.
  • Expeditie van OERRR: Kinderen kunnen deelnemen aan de spannende expeditie van OERRR, waarbij ze een plunjezak krijgen met expeditie-gereedschap. Ze kunnen tenten opzetten en verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het zoeken naar kriebelbeestjes en het lopen op blote voeten.

Faciliteiten en Voorzieningen

  • Bezoekerscentrum: Voor het centrum ligt een bosweide met speeltoestellen zoals een schommel, glijbaan en klimrek. Het bezoekerscentrum biedt informatie over de natuurgebieden, wandelroutes en speurtochten. Hier kunnen bezoekers ook terecht voor een kop koffie of een lunch.
  • Praktische voorzieningen: In de speelnatuur zijn er toiletten, picknicktafels en schuilplaatsen beschikbaar, zodat kinderen en ouders zich kunnen opfrissen en uitrusten na het spelen.

Praktische Informatie

  • Bereikbaarheid: OERRR in Oisterwijk is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats bij het bezoekerscentrum.
  • Adres: Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk, Noord-Brabant.
  • Openingstijden: De speelnatuur is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Controleer de actuele openingstijden op de website van Natuurmonumenten.
  • Toegangsprijs: De toegang voor kinderen vanaf 2 jaar bedraagt €1,50. Leden van OERRR en Natuurmonumenten mogen gratis spelen.
  • Website: Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten.

OERRR in Oisterwijk biedt een fantastische combinatie van avontuur, educatie en natuurbeleving voor kinderen. Met zijn ruime speelnatuur, spannende expeditie en uitstekende faciliteiten, is het de ideale bestemming voor een dagje uit met het gezin. Bezoek OERRR en laat je kinderen genieten van een onvergetelijke natuurervaring!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten

Delen is leuk!