Bezoekerscentrum Oisterwijk

Gelegen in het hart van de Oisterwijkse Bossen en Vennen, biedt Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten een perfecte uitvalsbasis voor natuuravonturen en gezinsuitjes. Het centrum is ideaal voor iedereen die de prachtige natuur van Noord-Brabant wil verkennen.

Wat maakt Bezoekerscentrum Oisterwijk speciaal voor kinderen?

  • Speelnatuur van OERRR: Achter het bezoekerscentrum ligt de speelnatuur van OERRR, waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, hutten bouwen en met water spelen. Dit gebied is ontworpen om kinderen op een speelse manier in contact te brengen met de natuur.
  • Seizoensgebonden Speurtochten: Het hele jaar door zijn er verschillende speurtochten beschikbaar die kinderen helpen de natuur te ontdekken. Elke tocht is afgestemd op het seizoen, zoals de Bzzzz-speurtocht waarin kinderen op zoek gaan naar insecten in het bos​.
  • Educatieve Activiteiten: Regelmatig organiseert het bezoekerscentrum educatieve activiteiten zoals de OERRR Watersafari, waar kinderen kunnen ontdekken wat er leeft in de vennen, en de Toffe Takkenmiddag, waar kinderen de tofste takken kunnen zoeken en er kunstwerken van kunnen maken.

Faciliteiten en Voorzieningen

  • Wandel- en Fietsroutes: Het bezoekerscentrum biedt een breed scala aan wandel- en fietsroutes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Populaire routes zijn de wandelroute Aderven en de fietsroute door de Oisterwijkse Bossen en Kampina.
  • Bezoekerscentrum Groot Speijck: In het bezoekerscentrum zelf kun je terecht voor informatie, kaarten, souvenirs en een kop koffie. Er is ook een expositieruimte waar je meer kunt leren over de lokale natuur en geschiedenis​.
  • Bereikbaarheid en Parkeren: Het bezoekerscentrum is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het centrum zelf. Het adres is Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk​.

Praktische Informatie Bezoekerscentrum Oisterwijk

  • Openingstijden: Het bezoekerscentrum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur. Op maandag is het gesloten. Voor actuele openingstijden en speciale evenementen kun je de officiële website raadplegen.
  • Adres: Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk
  • Website: Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten.

Bezoekerscentrum Oisterwijk is de ideale start plek voor een dagje uit in de natuur. Met speelse en educatieve activiteiten voor kinderen, prachtige wandel- en fietsroutes, en uitstekende faciliteiten, biedt het centrum voor ieder wat wils. Kom langs en ontdek de Oisterwijkse Bossen en Vennen vanuit dit fantastische bezoekerscentrum!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten.

Delen is leuk!