Eiland van Brienenoord in Rotterdam

Midden in de drukte van Rotterdam, onder de iconische Van Brienenoordbrug, ligt het Eiland van Brienenoord. Dit unieke natuurgebied biedt een verscheidenheid aan activiteiten en is een perfecte bestemming voor gezinnen die een dagje uit in de natuur willen combineren met educatie en plezier.

Avontuurlijke Activiteiten voor Kinderen

Het Eiland van Brienenoord heeft veel te bieden voor kinderen. De avontuurlijke natuurspeeltuin “De Blije Bij” is een hoogtepunt. Deze speeltuin is speciaal ontworpen voor kinderen tot 11 jaar en biedt een scala aan natuurlijke speelmogelijkheden. Kinderen kunnen hier hutten bouwen van boomstammen en wilgentakken, kastelen maken van rivierzand, en klimmen op het klimrek. De speeltuin heeft ook een bijenhotel, een nestschommel en een wilgentunnel, wat het extra avontuurlijk maakt.

Daarnaast zijn er volkstuinen waar kinderen in speciale perken kunnen tuinieren met groente, fruit en kruiden. De speeltuin is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang en de toegang is gratis​

Educatieve Struintochten

Het Eiland van Brienenoord zelf is ontstaan in de 19e eeuw door de vorming van slibplaten in de Maas en is vernoemd naar Baron van Brienen. Het eiland biedt een mix van natuur en recreatie, met open water, grasvlakten en poelen. Bezoekers kunnen ook Schotse Hooglanders tegenkomen die vrij rondlopen op het eiland​

Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar worden er regelmatig struintochten georganiseerd. Deze tochten nemen de jonge avonturiers mee door de “jungle” van het eiland, waar ze leren over de unieke getijdennatuur en de wilde dieren zoals Schotse Hooglanders die vrij rondlopen op het eiland​. Deze tochten zijn een geweldige manier om de natuur van dichtbij te ervaren en te leren over het belang van deze natuurlijke omgeving.

Prachtige Wandelroutes en Uitzichtpunten

Het eiland is ook een paradijs voor wandelaars. Er zijn diverse wandelroutes, waaronder een rondje van 2,5 kilometer, die je langs het getijdenpark en door het bos voeren. Onderweg kom je allerlei vogels, planten en misschien zelfs vlinders tegen. Een nieuw uitkijkpunt biedt een prachtig uitzicht op de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam.

Toegankelijkheid en Bereikbaarheid

Het Eiland van Brienenoord in Rotterdam is eenvoudig te bereiken. Er zijn twee bruggen naar het eiland: de Ben Schopbrug en de Arend en de Zeemeeuwbrug, waarvan de laatste alleen voor voetgangers en fietsers is. Bezoekers kunnen parkeren bij het Cor Kieboomplein of aan het Hoendiep en dan het eiland oplopen. Ook met het openbaar vervoer is het eiland goed bereikbaar; tram 23 stopt op vijf minuten loopafstand van de Arend en de Zeemeeuwbrug.

Adres: Van Brienenoord 5, 3077 AE Rotterdam, Nederland
Website: rotterdam.nl/getijdenpark-eiland-van-brienenoord

Het Eiland van Brienenoord is een verborgen parel in Rotterdam die veel te bieden heeft voor gezinnen en natuurliefhebbers. Met zijn avontuurlijke speeltuinen, educatieve tochten en prachtige wandelroutes, is het de ideale plek om een dag door te brengen. Bezoek het eiland tussen zonsopgang en zonsondergang en ontdek de natuur op haar best!

Delen is leuk!