Tenellaplas in Oostvoorne

Gelegen in de prachtige duinen van Oostvoorne, biedt de Tenellaplas een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en gezinnen. Dit natuurgebied, beheerd door het Zuid-Hollands Landschap, is een perfecte plek om te wandelen, te leren en te spelen.

Activiteiten voor Kinderen

De Tenellaplas heeft veel te bieden voor kinderen. Een van de hoogtepunten is het bezoekerscentrum waar kinderen kunnen deelnemen aan spannende doe-routes. Deze avontuurlijke routes zijn speciaal ontworpen om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de natuur. Met behulp van een rugzak of ontdekkingstas, gevuld met hulpmiddelen en opdrachten, kunnen kinderen samen met hun ouders de natuur ontdekken.

Voor de jongere kinderen is er het kabouterpad, een korte wandeling met leuke en leerzame opdrachten. Deze tocht voert langs verschillende punten waar kabouters verstopt zijn, en kinderen kunnen onderweg allerlei natuurgerelateerde opdrachten uitvoeren​.

Wandelen en Fietsen

De Tenellaplas is een uitstekend startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes door de Duinen van Oostvoorne. Populaire routes zijn onder andere de Berkenroute (3 km), de Libellenroute (3,3 km), en de Meidoornroute (4 km). Deze routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elk wat wils is. Voor mensen die minder goed ter been zijn, zijn er kortere en eenvoudigere wandelingen beschikbaar.

Bezoekerscentrum en Heemtuin

Het bezoekerscentrum bij de Tenellaplas biedt uitgebreide informatie over het gebied en heeft een vaste tentoonstelling over de lokale flora en fauna. Hier kunnen bezoekers ook terecht voor een kopje koffie of een heerlijke lunch bij restaurant De Meidoorn, dat grenst aan de parkeerplaats.

Naast het bezoekerscentrum ligt de Heemtuin Tenellaplas, een prachtige tuin waar verschillende biotopen uit de duinen van Voorne te zien zijn. Het is een ideale plek om te ontspannen en meer te leren over de inheemse planten en dieren.

Praktische Informatie

De Tenellaplas is het hele jaar door te bezoeken. Het bezoekerscentrum is geopend van 10:00 uur tot 16:30 uur en biedt naast informatie ook wandelkaarten en souvenirs. Honden zijn aangelijnd welkom en het gebied is rolstoeltoegankelijk. Voor meer informatie over de openingstijden en activiteiten kun je terecht op de website van het Zuid-Hollands Landschap​.

Adres: Bezoekerscentrum Tenellaplas
Duinstraat 12a
3235 NK Rockanje
Website: zuidhollandslandschap.nl/bezoekerscentrum-tenellaplas

De Tenellaplas in Oostvoorne is een veelzijdige bestemming waar natuur, educatie en recreatie samenkomen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, of de natuur op een interactieve manier wilt ontdekken met je kinderen, de Tenellaplas biedt voor ieder wat wils. Bezoek het bezoekerscentrum, geniet van de prachtige heemtuin en maak gebruik van de vele routes en activiteiten. Een perfecte dag uit voor het hele gezin!

Delen is leuk!