Ontdek Natuurspeeltuin Eldorado in Goudse Hout, Gouda: Avontuur en Natuur voor Kinderen

Op zoek naar een avontuurlijke dag in de buitenlucht voor de kinderen? Midden in het prachtige recreatiegebied Goudse Hout in Gouda ligt Natuurspeeltuin Eldorado Goudse hout. Deze natuurspeeltuin is dé plek voor kinderen van 4 tot 12 jaar om zich uit te leven in een natuurlijke omgeving. Geopend in 2019, biedt Eldorado een spannende mix van natuurlijke speelelementen en avontuurlijke toestellen, wat het tot een perfecte bestemming maakt voor gezinnen die op zoek zijn naar een actief uitje.

Wat maakt Natuurspeeltuin Eldorado bijzonder?

Natuurspeeltuin Eldorado is niet zomaar een speeltuin. In plaats van de gebruikelijke schommels en glijbanen, vind je hier speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen die de fantasie en creativiteit van kinderen stimuleren. De speeltuin ligt op een schiereiland, wat betekent dat water een grote rol speelt in de speelervaring. Kinderen kunnen via stapstenen over het water springen, touwen gebruiken om zichzelf naar de overkant te trekken of spelen met de waterpomp. Vooral het trekvlot is een grote favoriet, waarmee kinderen op eigen kracht over het water kunnen varen.

Met deze unieke combinatie van natuur en speelplezier leren kinderen spelenderwijs over de natuur en hun omgeving. Ze kunnen klimmen, klauteren en hun evenwicht verbeteren, terwijl ze ook worden uitgedaagd door de omgeving om nieuwe avonturen te beleven.

Speeltoestellen en activiteiten in Natuurspeeltuin Eldorado

De speeltoestellen bij Eldorado zijn ontworpen om kinderen op een actieve manier te laten spelen. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Touwbruggen en Klimrekken: Kinderen kunnen hun balans en kracht testen op de verschillende touwbruggen die over het water lopen, of op de uitdagende klimrekken van hout en touw.
  • Trekvlot: Een unieke ervaring waarbij kinderen zichzelf naar de overkant van het water kunnen trekken, een absolute must-try voor avonturiers.
  • Uitkijkpunt: Voor kinderen die even willen uitrusten of genieten van een uitzicht over het water, biedt het uitkijkpunt een prachtige plek om de omgeving te bewonderen.
  • Waterpomp en Zand: Vooral op warme dagen is het heerlijk spelen met het stromende grondwater en zand. Hier kunnen kinderen naar hartenlust modderkastelen bouwen en met water spelen.

De speeltuin moedigt kinderen aan om vrij te spelen, te ontdekken en hun eigen verhalen te creëren. Bovendien is er voldoende ruimte voor ouders om te ontspannen terwijl ze een oogje in het zeil houden.

De Smultuin: Leren over de natuur en tuinieren

Direct naast Natuurspeeltuin Eldorado ligt de Smultuin, een educatieve tuin waar kinderen kunnen leren over tuinieren en de herkomst van voedsel. De Smultuin is een heerlijke plek om meer te leren over seizoensgebonden planten, groenten en fruitbomen. Vrijwilligers verzorgen de tuin en geven educatieve lessen aan schoolkinderen. Dit maakt het een waardevolle aanvulling op het bezoek aan de speeltuin, waarbij kinderen niet alleen plezier beleven, maar ook iets leren over duurzaamheid en natuurbehoud.

Praktische informatie voor een bezoek aan Natuurspeeltuin Eldorado

Een bezoek aan Natuurspeeltuin Eldorado is eenvoudig te organiseren en bovendien gratis toegankelijk. De speeltuin is het hele jaar door geopend en biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de natuur in Goudse Hout. Het is een perfecte locatie voor een picknick met het gezin, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Openingstijden: Het park is elke dag van het jaar open, van zonsopgang tot zonsondergang.
Toegang: Gratis
Adres: Goudse Houtsingel 101, 2805 HL Gouda, Nederland
Parkeren: Kale Jonkerpad 3, vanwaar het slechts een korte wandeling is naar de speeltuin.
Website: goudsehout.nl

Waarom kiezen voor Natuurspeeltuin Eldorado?

Er zijn veel redenen om Natuurspeeltuin Eldorado in Goudse Hout te bezoeken. Allereerst is het een ideale plek voor kinderen om in een veilige omgeving op avontuur te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Het contact met natuurlijke materialen, zoals zand, water en hout, biedt een gezonde en stimulerende omgeving voor jonge kinderen. Bovendien is de speeltuin gratis toegankelijk, wat het een budgetvriendelijk uitje maakt voor gezinnen.

Daarnaast biedt het omliggende recreatiegebied Goudse Hout volop mogelijkheden voor een compleet dagje uit. Van wandelingen door het bos tot fietstochten langs het water, er is genoeg te doen voor het hele gezin. Na een actieve ochtend in de speeltuin kun je heerlijk ontspannen in de natuur of een bezoek brengen aan de Smultuin voor een educatieve ervaring.

Tips voor een dagje uit naar Natuurspeeltuin Eldorado

  • Neem een picknick mee: Er zijn voldoende bankjes en groene plekken om te genieten van een zelf meegebrachte lunch.
  • Zorg voor extra kleren: Vooral op warme dagen is de kans groot dat kinderen nat en vies worden van het spelen met water en zand. Extra kleding en een handdoek zijn daarom geen overbodige luxe.
  • Vergeet zonnebrand niet: Omdat de speeltuin in de open lucht ligt, is het belangrijk om kinderen goed in te smeren bij zonnig weer.
  • Breng een fiets mee: Het recreatiegebied Goudse Hout is perfect om te verkennen op de fiets, dus maak er een actief gezinsuitje van!

Natuurspeeltuin Eldorado in Goudse Hout, Gouda, biedt een avontuurlijke en educatieve speelomgeving voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met een gevarieerd aanbod aan natuurlijke speeltoestellen en activiteiten, is het een geweldige bestemming voor gezinnen die willen genieten van een dagje in de natuur. Combineer het bezoek met een wandeling door het recreatiegebied of een bezoek aan de Smultuin, en je hebt een perfect dagje uit in de buitenlucht.

Bezoek Natuurspeeltuin Eldorado en ontdek de magie van buitenspelen in een natuurlijke omgeving!

Delen is leuk!