Speeleiland Gouwebos

Speeleiland Gouwebos, gelegen in het hart van Waddinxveen, biedt een fantastische plek voor gezinnen die willen genieten van een dag in de natuur. Dit avontuurlijke speeleiland combineert natuurlijke speelelementen met uitdagende speeltoestellen, waardoor kinderen van alle leeftijden zich hier kunnen uitleven.

Speelplezier voor Kinderen

Het speeleiland is ontworpen om kinderen op een speelse manier in contact te brengen met de natuur. Ze kunnen via stapstenen over het water springen, kliederen bij de waterpomp en spelen met zand en modder. Voor de oudere kinderen is er een klimtoestel met een uitkijktoren en een spannende kabelbaan. Deze elementen stimuleren zowel de fysieke vaardigheden als de creativiteit van de kinderen.

Water- en Zandspelen

Een van de hoogtepunten van Speeleiland Gouwebos is de waterpomp, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met water. De spetters vliegen om hun oren terwijl ze het water door geulen en over zandconstructies leiden. Dit zorgt voor urenlang speelplezier, vooral op warme dagen.

Klimmen en Klauteren

SportiefVoor kinderen die houden van klimmen en klauteren, biedt het speeleiland uitdagende toestellen. De klimtoren met uitkijkplatform is een favoriete plek, waar kinderen een geweldig uitzicht hebben over het hele eiland. De kabelbaan voegt een extra dosis spanning toe, terwijl ze naar beneden suizen en weer opnieuw willen klimmen​.

Picknicken en Ontspannen

Rondom het speeleiland zijn er voldoende picknickbanken en ligweides waar gezinnen kunnen ontspannen en genieten van een zelf meegebrachte lunch. Deze faciliteiten maken het mogelijk om een hele dag door te brengen in het Gouwebos, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over comfort.

Natuur en Wandelroutes

Het Gouwebos is niet alleen een plek om te spelen, maar ook om de natuur te ontdekken. Er zijn diverse wandelpaden die door het gebied slingeren, perfect voor een korte wandeling of een langere trektocht. Het gebied is rijk aan flora en fauna, waaronder elzen, berken, populieren, en een verscheidenheid aan vogels zoals de ijsvogel en de bosuil.

Praktische Informatie

Speeleiland Gouwebos is het hele jaar door geopend en gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan op het speeleiland, met uitzondering van hulphonden. Er zijn geen horecavoorzieningen, dus het is aan te raden om eigen eten en drinken mee te nemen. Parkeren kan bij het nabijgelegen Lindenlaantje.

Adres: Lindenlaantje, 4742 GT Waddinxveen, Nederland
Website: staatsbosbeheer.nl

Speeleiland Gouwebos in Waddinxveen is een ideale bestemming voor gezinnen die willen genieten van een dag vol avontuur en natuur. Met zijn diverse speelelementen, prachtige natuurlijke omgeving en goede faciliteiten biedt het voor elk wat wils. Plan je bezoek en ontdek de magie en variatie van Speeleiland Gouwebos!

Delen is leuk!