Avonturenroute in Reeuwijkse Hout

De Avonturenroute in Reeuwijkse Hout is een fantastische speelnatuurroute van ongeveer 2 kilometer lang, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Dit initiatief van Landal Greenpark Reeuwijkse Plassen en Groenalliantie Midden-Holland biedt kinderen de mogelijkheid om op een speelse manier de natuur te verkennen en te ontdekken.

Speelplezier voor Kinderen

De Avonturenroute biedt maar liefst 11 verschillende speelgelegenheden, waaronder een trekpont, een blotevoetenpad, slingertouwen, en nog veel meer. Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, en spelen op natuurlijke speeltoestellen, wat zowel hun fysieke als creatieve vaardigheden stimuleert.

Langs de route zijn verschillende opdrachten te vinden die zijn ontwikkeld in samenwerking met stichting Buurtsportcoach Reeuwijk Bodegraven. Deze opdrachten moedigen kinderen aan om actief bezig te zijn en meer te leren over de natuur om hen heen. Denk aan speurtochten, balansoefeningen en natuurgerelateerde quizvragen die het avontuur nog leuker maken​.

Natuurlijke Speelelementen

In plaats van standaard speeltoestellen, zijn er langs de route natuurlijke speelelementen geplaatst. Dit zorgt voor een unieke en avontuurlijke speelervaring. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een trekpontje over het water trekken, op blote voeten over verschillende ondergronden lopen op het blotevoetenpad, en door wilgentunnels kruipen. Deze elementen maken de route niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Praktische Informatie Avonturenroute in Reeuwijkse Hout

De Avonturenroute is dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar. De route begint naast restaurant Mercatu, bij de parkeerplaats. Het is raadzaam om stevige schoenen te dragen en kleren aan te trekken die vies mogen worden, want kinderen zullen zeker actief bezig zijn en in contact komen met de natuur.

Adres: Reeuwijkse Hout, startpunt naast restaurant Mercatu, Reeuwijk, Nederland
Website: https://www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/

De Avonturenroute Reeuwijkse Hout biedt een perfecte mix van avontuur, spel, en natuurbeleving. Met zijn diverse speelelementen en opdrachten is het de ideale bestemming voor een gezinsuitje. Laat de kinderen genieten van een dag vol avontuur en ontdekking terwijl ze leren over de natuur. Plan je bezoek en ervaar de magie van de Avonturenroute in Reeuwijkse Hout!

Delen is leuk!