Stormpad Breeveen

In het prachtige natuurgebied Breeveen, onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug, ligt het Stormpad. Deze unieke wandelroute biedt bezoekers de kans om te zien hoe de natuur zich herstelt na de verwoestende valwind van 18 juni 2021. Het Stormpad, aangelegd door het Utrechts Landschap, laat zien hoe een natuurlijke omgeving opnieuw tot leven komt.

Een Unieke Wandelervaring, Stormpad Breeveen

Het Stormpad is ongeveer 1,6 kilometer lang (800 meter heen en 800 meter terug) en slingert door het gebied dat zwaar getroffen is door de storm. Een deel van het pad is een verhoogd vlonderpad op 1,5 meter boven de grond, wat een bijzonder perspectief biedt op de omgevallen bomen en het herstel van de natuur​.

Educatieve Elementen

Langs het Stormpad Breeveen zijn verschillende informatieborden geplaatst, evenals augmented reality en videoboodschappen van de boswachter. Deze bieden inzicht in de natuurprocessen die plaatsvinden in het stormbos. Het is een leerzame ervaring voor zowel kinderen als volwassenen, waarbij je meer te weten komt over biodiversiteit en het belang van dood hout in het ecosysteem​.

Waarom Bezoeken?

Het Stormpad Breeveen biedt een zeldzame kans om de kracht van de natuur te zien en te begrijpen hoe deze zich herstelt. Door de storm is een natuurlijker bos ontstaan, met ruimte voor een grotere variatie aan planten en dieren. Het gebied herbergt nu jonge berkenbomen, wilde lijsterbessen en biedt een habitat voor reeën, dassen, vossen en talloze insecten.

Praktische Informatie

Het Stormpad is ideaal te combineren met de groen gemarkeerde wandelroute Breeveen van 2,5 kilometer. Dit maakt een totale wandeling van 4,1 kilometer, perfect voor een middag in de natuur. Parkeren kan bij de Utrechtse Baan in Leersum, en vanaf daar is het een korte wandeling naar het begin van het Stormpad​.

Adres: Leersum, Utrechtse Heuvelrug, Nederland
Website: utrechtslandschap.nl

Het Stormpad Breeveen is een unieke wandelbestemming waar natuur en educatie samenkomen. Met zijn informatieve borden, bijzondere vlonderpad en prachtige omgeving biedt het een leerzame en boeiende ervaring voor het hele gezin. Plan je bezoek en ontdek hoe de natuur zichzelf herstelt na een storm.

Delen is leuk!