Fotospeurtocht Stoutenburg

De Fotospeurtocht in Stoutenburg, georganiseerd door Utrechts Landschap, is een spannende activiteit voor kinderen en gezinnen die de natuur willen ontdekken op een interactieve manier. Deze 1 kilometer lange kinderroute is ontworpen om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de flora en fauna van Stoutenburg. Tijdens de tocht zoeken deelnemers naar specifieke locaties op basis van foto’s en lossen ze leuke opdrachten op.

Wat is er te doen tijdens de Fotospeurtocht Stoutenburg?

  1. Zoeken en Ontdekken
    De speurtocht leidt kinderen door de prachtige natuur van Stoutenburg. Met behulp van een routeboekje gaan ze op zoek naar plekken die overeenkomen met de foto’s in het boekje. Dit stimuleert het observeren van de omgeving en het ontdekken van kleine details in de natuur.
  2. Leerzame Opdrachten
    Onderweg worden kinderen uitgedaagd met opdrachten die ze samen met hun ouders kunnen oplossen. Dit maakt de wandeling niet alleen leuk, maar ook educatief. Kinderen leren bijvoorbeeld over verschillende bomen, planten en dieren die in het gebied voorkomen.
  3. Perfect voor Gezinnen
    De fotospeurtocht is laagdrempelig en perfect voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Het is een leuke manier om samen buiten te zijn en actief bezig te zijn, terwijl kinderen spelenderwijs leren over de natuur.

Praktische Informatie

De Fotospeurtocht in Stoutenburg is het hele jaar door te doen. Het routeboekje is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum voor € 1,- per stuk. De route is minder dan 1 kilometer lang, waardoor het geschikt is voor jongere kinderen en gezinnen.

Adres:
3835 PB Stoutenburg

Website:
Utrechts Landschap – Fotospeurtocht Stoutenburg

De Fotospeurtocht Stoutenburg is een ideale activiteit voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk en leerzaam uitje in de natuur. Met uitdagende opdrachten en mooie uitzichten is het een aanrader voor een avontuurlijke dag buiten.

Delen is leuk!