Strand Zomerkade in Huizen

Strand Zomerkade, gelegen aan de rand van het Gooimeer in Huizen, biedt een perfecte mix van ontspanning, recreatie en plezier voor het hele gezin. Dit prachtige strand is een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen die willen genieten van een dagje aan het water.

Wat is er te doen bij Strand Zomerkade?

De Zomerkade biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden:

  • Zandstrand en Zwemmen: Het strand bestaat voornamelijk uit zand en loopt geleidelijk af in het ondiepe water van het Gooimeer, wat het ideaal maakt voor gezinnen met jonge kinderen. Er is ook een zwemsteiger aanwezig voor extra zwemplezier.
  • Speeltoestellen: Voor kinderen zijn er diverse speeltoestellen beschikbaar, waaronder schommels en klimrekken, die zorgen voor urenlang speelplezier.
  • Watersporten: Het gebied is populair voor diverse watersportactiviteiten zoals windsurfen en paddleboarding, mede dankzij het rustige en ondiepe water van het Gooimeer.

Horeca en Faciliteiten

Langs de Zomerkade vind je een verscheidenheid aan horecagelegenheden. Deze restaurants en cafés bieden heerlijke maaltijden en verfrissende drankjes, perfect om even bij te komen van alle activiteiten. De terrassen bieden een prachtig uitzicht op het meer en de passerende boten, wat zorgt voor een ontspannende sfeer​.

Daarnaast zijn er tijdens de zomermaanden toiletten en douches beschikbaar, en wordt er toezicht gehouden op de zwemzones om de veiligheid te waarborgen. De zwemwaterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het water schoon en veilig is​.

Bereikbaarheid en Parkeren

De Zomerkade is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar bij het Gooierhoofd en langs het strand van de Zomerkade, hoewel het aanbevolen is om, indien mogelijk, met de fiets of het openbaar vervoer te komen om parkeerproblemen te vermijden tijdens drukke dagen.

Adres: Zomerkade, 1273 SR Huizen, Nederland
Website: huizen.nl/zomerkade

Strand Zomerkade in Huizen is een ideale bestemming voor een dag vol ontspanning en plezier aan het water. Met zijn veilige zwemzones, leuke speeltoestellen, en diverse horecagelegenheden, biedt het strand voor ieder wat wils. Plan je bezoek en geniet van een heerlijke dag aan het Gooimeer!

Delen is leuk!