Vlindertuin Vlindorado

Vlindertuin Vlindorado, gelegen in Waarland, Noord-Holland, biedt een unieke en kleurrijke ervaring die je meeneemt naar de wereld van het tropisch regenwoud. Deze overdekte tuin is een van de grootste vlindertuinen van Europa en een perfecte bestemming voor een gezinsuitje.

Wat Te Verwachten in Vlindertuin Vlindorado

1. Tropische Vlinders In Vlindertuin Vlindorado fladderen honderden tropische vlinders rond, afkomstig uit Azië, Midden-Amerika en de eigen rupsenkwekerij. Bezoekers kunnen verschillende soorten vlinders zien die zich voeden met nectar en fruit. Een bijzonder hoogtepunt is de ‘poppenkast’ waar vlinderpoppen ontpoppen tot prachtige vlinders. Met een beetje geluk kun je zelfs een vlinder geboren zien worden​.

2. Vogeltuin Naast vlinders herbergt Vlindorado ook een grote inloopvolière vol met kleurrijke (sub)tropische vogels. Wandelen door deze volière biedt een kans om oog in oog te staan met exotische vogels in een natuurlijke omgeving​.

3. Kindvriendelijke Activiteiten Voor kinderen is er van alles te beleven, zoals een gratis speurtocht waarbij ze kunnen leren over het leven van vlinders. Daarnaast zijn er houten speelhuizen, een zandbak, stapstenen paden in de vijvers, en een leuke speeltuin naast het terras. Dit maakt Vlindorado niet alleen leuk maar ook educatief voor jong en oud.

4. Indoor Adventure Minigolf Gevestigd in hetzelfde pand is een indoor adventure minigolfbaan, uniek in Nederland. Deze midgetgolfbaan met kunstgrasbanen varieert van 8 tot 15 meter en is aangelegd in een tropische setting, wat een extra dimensie toevoegt aan je bezoek.

Praktische Informatie

Openingstijden:

  • Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Zondag en feestdagen: 11:00 – 17:00 uur

Toegangsprijzen:

  • Kinderen t/m 1 jaar: Gratis
  • Kinderen (2 – 12 jaar): €8,50 aan de kassa, €7,95 online
  • Volwassenen: €10,50 aan de kassa, €9,95 online

Er zijn ook combinatietickets beschikbaar voor toegang tot zowel Vlindorado als de Indoor Adventure Minigolf, met speciale tarieven voor online aankopen​.

Locatie en Bereikbaarheid: Vlindertuin Vlindorado is gelegen aan de Belkmerweg 65, 1749 VK Waarland. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar, met extra parkeerplaatsen bij Sportpark De Groet/voetbalvereniging Con Zelo op 450 meter afstand als het eigen terrein vol is​.

Vlindertuin Vlindorado is een ideale bestemming voor een dagje uit met het gezin. Met zijn uitgebreide collectie tropische vlinders en vogels, kindvriendelijke activiteiten en unieke indoor adventure minigolf, biedt het een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Plan je bezoek vandaag nog en laat je verrassen door de schoonheid van het tropisch regenwoud in het hart van Noord-Holland!

Belkmerweg 65, 1749 VK Waarland
Voor meer informatie en om tickets te boeken, bezoek de officiële website van Vlindertuin Vlindorado.

Delen is leuk!