Domein De Bever

Domein De Bever, gelegen aan de Beverbekerdijk 50 in Hamont-Achel, is een veelzijdig recreatieoord midden in de vallei van de Warmbeek. Je vindt deze parel echt over de grens in België. Dit gebied biedt een unieke combinatie van natuur, ontspanning en avontuur voor bezoekers van alle leeftijden.

Activiteiten en Faciliteiten

1. Het Beverpad Het Beverpad is een populaire attractie in Domein De Bever. Dit 2 kilometer lange parcours is ontworpen voor klimmen, klauteren en spelen, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen. Onderweg passeer je verschillende belevingselementen zoals vlonders, een uitkijktoren en diverse natuurlijke hindernissen. Het pad kan soms nat en modderig zijn, dus trek geschikte schoenen aan, of ga op blote voeten voor een extra avontuurlijke ervaring​. Klim op de toren voor uniek uitzicht. Of trek jezelf met het vlot naar de overkant. Of pomp het water middels de gootjes en laat het terug lopen naar de vijver. Ontdek de dieren en steek de beek over via de touwenparcours. Of klauter jij via de houten constructies je een weg door de paden.

2. Wandelen in de Warmbeekvallei De Warmbeekvallei biedt een uitgebreid wandelnetwerk met routes variërend van 2 km tot 13,9 km. De wandelpaden leiden je door hooilanden, langs vijvers en door bossen, en bieden volop mogelijkheden om te genieten van de rijke natuur en het historische erfgoed van de regio. Er zijn routes die geschikt zijn voor rolstoelen en kinderwagens, vooral rondom de centrale vijver van het domein​.

Domein De Bever: Natuurlijke Pracht in de Vallei van de Warmbeek

3. Recreatie en Ontspanning Domein De Bever is niet alleen een plek voor actieve recreatie, maar biedt ook tal van mogelijkheden voor ontspanning. Bezoekers kunnen genieten van een kop koffie bij de open haard of een verfrissend biertje op het terras met uitzicht op de grote vijver. Het café biedt een uitgebreide lunch- en dinerkaart met seizoensgebonden gerechten, waardoor je na een dag vol activiteiten heerlijk kunt ontspannen​.

4. Geschikt voor Evenementen Het domein is ook zeer geschikt voor het organiseren van verschillende evenementen zoals kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en familiefeesten. Er zijn diverse arrangementen beschikbaar, inclusief BBQ- en buffetopties. Het domein biedt de perfecte setting voor een geslaagd evenement midden in de natuur.

Praktische Informatie

Adres: Beverbekerdijk 50, 3930 Hamont-Achel, België
Openingstijden:

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag t/m Zondag: 11:00 – 22:00 uur
  • De keuken sluit dinsdag t/m donderdag om 17:00 uur, en vrijdag t/m zondag om 21:00 uur.

Contact: Voor meer informatie of reserveringen kun je contact opnemen via telefoon +32 11641557 of e-mail [email protected].

Bereikbaarheid en Parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar bij het domein. De locatie is ook goed bereikbaar met de auto, en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Conclusie

Domein De Bever in de vallei van de Warmbeek biedt een ideale mix van natuur, avontuur en ontspanning. Of je nu komt om te wandelen, het Beverpad te verkennen of gewoon te genieten van de rust en het prachtige landschap, er is voor ieder wat wils. Plan je bezoek vandaag nog en ontdek wat Domein De Bever allemaal te bieden heeft!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Domein De Bever.

Delen is leuk!