De Neswaarden

De Neswaarden, gelegen aan de Zaaiwaard in Aalst, is een uitgebreid en veelzijdig recreatiegebied dat perfect is voor een dagje uit met het hele gezin. Het biedt een breed scala aan faciliteiten en activiteiten die zowel jong als oud zullen aanspreken.

Activiteiten en Faciliteiten

1. Zwemmen en Strand De Neswaarden beschikt over een groot strand en ligweide, ideaal voor een zonnige dag aan het water. De waterkwaliteit is uitstekend, waardoor het een veilige plek is om te zwemmen. Er zijn ook douches en toiletten beschikbaar, zodat je jezelf na het zwemmen kunt opfrissen.

2. Grote Omheinde Speeltuin De speeltuin bij De Neswaarden is een paradijs voor kinderen. Het is volledig omheind en voorzien van diverse spannende speeltoestellen, waaronder vlotten, touwen, bruggen, waterpartijen en speelhuisjes. Dit maakt het een perfecte plek voor kinderen om zich urenlang te vermaken terwijl ouders ontspannen in de nabijgelegen ligweide​.

3. Sportvelden en Recreatie Voor de sportieve bezoekers zijn er diverse sportvelden beschikbaar, waaronder volleybal- en voetbalvelden. Dit biedt de mogelijkheid om actief te zijn en plezier te hebben met vrienden en familie​.

4. Watersporten en Jachthaven Het Esmeer, dat deel uitmaakt van De Neswaarden, biedt mogelijkheden voor diverse watersporten zoals kanoën en windsurfen. Er is ook een jachthaven voor bezoekers die met de boot komen. Dit maakt het recreatiegebied niet alleen aantrekkelijk voor zwemmers, maar ook voor watersportliefhebbers​.

5. Bistro d’n Duuk Voor een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje kun je terecht bij Bistro d’n Duuk, gelegen aan het meer met een prachtig uitzicht over de jachthaven. De bistro biedt een gezellige sfeer en een gevarieerd menu, ideaal voor een lunch of diner na een dag vol activiteiten​.

6. Toegankelijkheid voor Mindervaliden Bij de inrichting van De Neswaarden is speciaal rekening gehouden met mindervalide volwassenen en kinderen. De faciliteiten zijn goed toegankelijk en er zijn aangepaste voorzieningen, zodat iedereen kan genieten van dit prachtige recreatiegebied.

Praktische Informatie

Adres: Zaaiwaard, Aalst, Gelderland
Toegang en Parkeren: De toegang tot het recreatiegebied is gratis en er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers​ .
Openingstijden: Het gebied is het hele jaar door toegankelijk. De openingstijden van de horeca en specifieke faciliteiten kunnen variëren, dus het is raadzaam om deze te controleren voor je bezoek.

De Neswaarden in Aalst biedt een ideale mix van ontspanning, avontuur en recreatie in een prachtige natuurlijke omgeving. Of je nu wilt zwemmen, sporten, spelen in de grote omheinde speeltuin, of gewoon wilt genieten van een heerlijke maaltijd bij Bistro d’n Duuk, er is voor ieder wat wils. Plan je bezoek vandaag nog en ervaar zelf de veelzijdigheid van De Neswaarden!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van De Neswaarden.

Delen is leuk!