Speelbos Kuzemerkooi – Oldekerk

Speelbos Kuzemerkooi, gelegen in Oldekerk in de provincie Groningen, biedt een avontuurlijke en natuurlijke speelomgeving voor kinderen van alle leeftijden. Dit speelbos is onderdeel van het grotere natuur- en recreatiegebied De Kuzemerkooi en is een ideale plek voor een gezinsuitje vol plezier en ontdekking.

Activiteiten en Faciliteiten

1. Speeltoestellen en Avontuurlijke Routes Het speelbos is uitgerust met een verscheidenheid aan speeltoestellen, zoals schommels, een voetbalveld met stevige doelen, een rekstok en een evenwichtsbalk. Kinderen kunnen hun energie kwijt op de bokspalen en zich wagen aan de uitdagende hangbrug en de stappalen door de kikkerpoel. Deze route zorgt gegarandeerd voor natte voeten, aangezien het water ongeveer 30 centimeter diep is.

2. Kabelbaan en Uitkijkheuvel Vanaf de uitkijkheuvel, die een prachtig uitzicht biedt over het speelveld, kunnen kinderen naar beneden sjeezen via de kabelbaan. Dit maakt het speelbos extra spannend en biedt een geweldige ervaring voor de avontuurlijke kinderen.

3. Vlotten Bouwen en Waterplezier Bij de poel in het speelbos zijn twee steigers gebouwd met een stevig touw ertussen, waar kinderen worden uitgedaagd om vlotten te bouwen. Dit biedt een unieke en leuke manier om samen te werken en creatief te zijn terwijl ze genieten van het water​.

4. Kabouterpad en Wandelroutes Voor de jongere kinderen is er een kabouterpad dat door een ruig bosgebied van 0,7 hectare loopt. Dit pad is speciaal ontworpen om de kleintjes op een speelse manier kennis te laten maken met de natuur. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes die aansluiten op het kabouterpad en deel uitmaken van het wandelnetwerk Westerkwartier​.

5. Educatieve Elementen Het speelbos en het omliggende gebied bieden ook educatieve elementen. Bij de eendenkooi kunnen kinderen en volwassenen meer leren over de werking van een eendenkooi en de natuurlijke omgeving. Er is een vogelkijkwand geplaatst, waar bezoekers ongestoord watervogels kunnen observeren.

Praktische Informatie

Adres: Eekebuursterweg 61, 9821 PB Oldekerk
Toegang en Parkeren: De toegang tot het speelbos is gratis. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar aan de rand van Oldekerk.
Openingstijden: Het speelbos is het hele jaar door toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang.

Speelbos Kuzemerkooi in Oldekerk is een perfecte bestemming voor een avontuurlijk en leerzaam dagje uit met het gezin. Met zijn uitgebreide speeltoestellen, uitdagende routes en educatieve elementen biedt het speelbos een unieke ervaring in de natuur. Plan je bezoek vandaag nog en ontdek de vele mogelijkheden die Speelbos Kuzemerkooi te bieden heeft!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Kuzemerkooi.

Delen is leuk!