Speelbos Tussen de Venen

Speelbos Tussen de Venen, gelegen in Muntendam, Groningen, is een avontuurlijk speelbos dat kinderen de kans biedt om te spelen, te ontdekken en te leren in een natuurlijke omgeving. Dit speelbos maakt deel uit van het grotere natuurgebied Heemtuin en Natuurpark Tussen de Venen en biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud.

Activiteiten en Faciliteiten

1. Diverse Speeltoestellen Het speelbos is uitgerust met verschillende uitdagende speeltoestellen. Kinderen kunnen zich uitleven op klimtorens, een klauterparcours, schommels en een kabelbaan. Deze toestellen zijn zo ontworpen dat ze kinderen stimuleren om te bewegen en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

2. Waterspeelplaats Een van de trekpleisters van Speelbos Tussen de Venen is de waterspeelplaats. Hier kunnen kinderen met waterpompen spelen en hun eigen waterbanen creëren, wat zorgt voor eindeloos speelplezier en tegelijkertijd educatief is. Dit leert kinderen over de werking van water en hoe ze hun omgeving kunnen beïnvloeden.

3. Natuurlijke Speelomgeving De natuurlijke omgeving van het speelbos biedt kinderen de mogelijkheid om te spelen in een bosrijke setting. Er zijn paden van houtsnippers, boomstammen om over te balanceren en open grasvelden waar kinderen vrij kunnen rennen en spelen. Deze omgeving moedigt kinderen aan om creatief te zijn en hun fantasie te gebruiken​.

4. Het Mammoetpad Het Mammoetpad is een uniek natuurpad dat door het speelbos loopt. Dit pad is ontworpen met natuurlijke materialen en bevat verschillende speelse elementen zoals bruggetjes over het water, een vlot om naar de overkant te varen en een speciale uitkijkpost. Het Mammoetpad is ideaal voor durfallen die niet bang zijn voor natte voeten en biedt een avontuurlijke route door het gebied​.

5. Educatieve Elementen Speelbos Tussen de Venen is niet alleen leuk, maar ook educatief. Er zijn verschillende speurtochten en activiteiten zoals bosbingo en slootsafari, waar kinderen meer kunnen leren over de natuur en de omgeving. Deze activiteiten maken het speelbos een perfecte bestemming voor een educatief dagje uit.

Praktische Informatie

Adres: Nieuweweg 127, 9649 AD Muntendam
Toegang en Parkeren: De toegang tot het speelbos is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar bij de ingang van het natuurgebied​.

Speelbos Tussen de Venen in Muntendam biedt een ideale mix van avontuur, natuur en educatie. Met zijn diverse speeltoestellen, uitdagende waterspeelplaats en het unieke Mammoetpad, is het de perfecte plek voor een dagje uit met het gezin. Plan je bezoek vandaag nog en ontdek de vele mogelijkheden die Speelbos Tussen de Venen te bieden heeft!

Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Heemtuin Muntendam.

Delen is leuk!