Speelbos Sparjebird

Speelbos Sparjebird, gelegen in de Friese Wouden nabij Hemrik, is een prachtige bestemming voor kinderen en gezinnen die willen genieten van de natuur en een dag vol avontuur. Dit speelbos, beheerd door Staatsbosbeheer, biedt tal van activiteiten en faciliteiten die zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Activiteiten en Faciliteiten

1. Diverse Speeltoestellen Het speelbos is uitgerust met verschillende uitdagende speeltoestellen. Kinderen kunnen klimmen in een echte klimboom, zich uitleven op drie verschillende touwbruggen, en een spannende rit maken op de kabelbaan. Daarnaast zijn er waterpompen om mee te spelen en grote boomstammen om over te hink-stap-springen.

2. Natuurlijke Speelomgeving Het speelbos is ontworpen om kinderen een natuurlijke speelomgeving te bieden. Er zijn paden van houtsnippers, plekken om hutten te bouwen en een greppelroute waar kinderen doorheen kunnen ploeteren. De natuurlijke inrichting stimuleert kinderen om hun fantasie te gebruiken en creatief te spelen.

3. Het Dierenpad Een unieke toevoeging aan Speelbos Sparjebird is het Dierenpad. Door het hele bos staan ongeveer tien uit hout gezaagde dieren. Bij elk dier is er iets te doen, zoals een speurtocht door het kabouterbos of een spannende greppeltocht. Deze interactieve elementen maken het speelbos educatief en leuk tegelijk​.

4. Blokhut Sparjebird Na al het spelen kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje bij Blokhut Sparjebird, gelegen midden in het bos. Deze gezellige locatie biedt heerlijke lunchopties, koffie, huisgemaakt gebak en nog veel meer. De Blokhut heeft ook een speelhoek voor kinderen, zodat ze zich kunnen vermaken terwijl de ouders ontspannen​.

Praktische Informatie

Adres: Sparjeburd 4, 8409 CK Hemrik
Toegang en Parkeren: De toegang tot het speelbos is gratis. Er is ruime parkeergelegenheid beschikbaar bij de ingang van het natuurgebied.
Openingstijden: Het speelbos is het hele jaar door toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Contact: Voor meer informatie kun je contact opnemen via de website van Staatsbosbeheer.

Speelbos Sparjebird in Hemrik biedt een perfecte mix van avontuur, natuur en educatie. Met zijn diverse speeltoestellen, uitdagende speelpaden en de gezellige Blokhut Sparjebird, is het de ideale plek voor een dagje uit met het gezin. Plan je bezoek vandaag nog en ontdek de vele mogelijkheden die Speelbos Sparjebird te bieden heeft!

Website

Delen is leuk!