Speelbos Landgoed Schovenhorst

Speelbos Landgoed Schovenhorst, gelegen in het mooie Putten op de Veluwe, biedt een unieke mix van natuur, avontuur en educatie voor jong en oud. Een van de highlights van dit landgoed is het Speelbos, een plek waar kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten en ongestoord kunnen spelen in de natuur. Het Speelbos is de perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een dagje uit in de buitenlucht, waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven en ouders kunnen ontspannen.

Wat is er te doen in het Speelbos Landgoed Schovenhorst?

Het Speelbos van Landgoed Schovenhorst is een paradijs voor jonge avonturiers. Het bos is speciaal ingericht om kinderen te laten ravotten, hutten te bouwen, klauteren en genieten van de natuur. De belangrijkste activiteiten in het Speelbos zijn:

  1. Hutten Bouwen: Het bos staat vol met omgevallen bomen, stronken en takken die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen hutten te bouwen. Het bouwen van een eigen onderkomen is niet alleen een fantastische manier om de creativiteit te stimuleren, maar ook om kinderen actief bezig te houden in de frisse buitenlucht.
  2. Ravotten en Klauteren: Overal in het Speelbos zijn natuurlijke speeltoestellen te vinden. Denk aan klauternetten, touwen, en boomstammen waarop kinderen hun motorische vaardigheden kunnen testen. Voor wie even genoeg heeft van hutten bouwen, bieden deze toestellen een uitdagende afwisseling.
  3. Zandbak en Bostheater: Voor de jongste bezoekers is er een grote zandbak waarin naar hartenlust gespeeld kan worden. Daarnaast beschikt het Speelbos over een klein natuurlijk theater, waar kinderen kunnen spelen of een eigen voorstelling kunnen houden.
  4. Picknicken en Relaxen: Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders en begeleiders ontspannen op de overdekte picknickplekken die verspreid liggen door het bos. Neem een mand mee met lekkernijen en geniet van een rustige middag in de natuur.

Educatieve Activiteiten en Schoolreisjes

Naast het vrije spel, biedt het Speelbos Landgoed Schovenhorst ook educatieve activiteiten. Scholen kunnen hier terecht voor natuurlessen en speurtochten die speciaal zijn samengesteld om kinderen meer te leren over de natuur. Het landgoed organiseert regelmatig schoolreisjes waarbij kinderen op een interactieve manier kennismaken met het bos en zijn bewoners. Tijdens deze uitjes leren kinderen bijvoorbeeld over de verschillende boomsoorten en de dieren die in het bos leven.

Praktische Informatie

Speelbos Landgoed Schovenhorst is het hele jaar door toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Voor gezinnen is het Speelbos vrij toegankelijk in de weekenden en vakanties, terwijl grotere groepen alleen na reservering welkom zijn. Het is daarom aan te raden om vooraf contact op te nemen als je met een groep wilt komen. Voor wie met het openbaar vervoer reist, ligt het landgoed op loopafstand van een bushalte, wat het bezoek extra makkelijk maakt.

Adres:
Speelbos Landgoed Schovenhorst
Garderenseweg 93
3881 GK Putten
Website: www.schovenhorst.nl
Telefoon: 0341-351207

Speelbos Landgoed Schovenhorst biedt een prachtige plek waar kinderen de natuur kunnen ontdekken op een speelse en avontuurlijke manier. Het is een ideale bestemming voor gezinnen die even willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en samen willen genieten van een dag in de buitenlucht. Of je nu komt om te spelen, te leren of gewoon te ontspannen, het Speelbos heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de brasserie op het landgoed voor een heerlijke lunch of een kop koffie om de dag compleet te maken.

Delen is leuk!