Speelbos Schuytgraaf

Midden in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf in Arnhem ligt een bijzondere plek waar kinderen op een avontuurlijke manier kunnen spelen en de natuur kunnen ontdekken: Speelbos Schuytgraaf. Dit speelbos is ontworpen voor en door kinderen, wat heeft geresulteerd in een natuurlijke speelomgeving die perfect is voor jonge ontdekkers en avonturiers.

Wat Maakt Speelbos Schuytgraaf Bijzonder?

Speelbos Schuytgraaf is meer dan zomaar een speeltuin. Het is een plek waar kinderen hun verbeelding kunnen laten spreken terwijl ze spelen in de natuur. Het bos beslaat een oppervlakte van vier hectare en biedt een breed scala aan speelmogelijkheden, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en zand.

  1. Hutten Bouwen en Kliederen met Water Kinderen kunnen hun eigen hutten bouwen met de takken en bladeren die ze in het bos vinden. Daarnaast is er een waterpomp waarmee ze lekker kunnen kliederen. Deze activiteiten stimuleren zowel de creativiteit als de samenwerking tussen kinderen, en zorgen ervoor dat ze spelenderwijs leren omgaan met natuurlijke materialen.
  2. Spannende Bruggen en Klimtakken Voor de echte waaghalzen zijn er diverse spannende bruggen en klimmen in bomen die boven het water hangen. Dit geeft kinderen de kans om hun evenwicht te testen en om avontuurlijke routes af te leggen. Vergeet niet je laarzen en misschien een set droge kleren mee te nemen, want vies worden is hier eerder regel dan uitzondering!
  3. Verstoppertje en Vrij Spel Het donkere bos biedt een perfecte omgeving voor een spannend potje verstoppertje. De dichtbegroeide bomen en struiken zorgen ervoor dat kinderen zich volledig kunnen onderdompelen in hun spel en de wereld om hen heen kunnen vergeten.
  4. Picknicken en Rust Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders genieten van de rust en de natuur. Er zijn picknickplekken beschikbaar waar je heerlijk kunt zitten en van een zelf meegebrachte lunch kunt genieten. Deze plekken zijn ook ideaal om even bij te komen na een intensieve speelsessie.

Toegankelijkheid en Voorzieningen

Speelbos Schuytgraaf is gemakkelijk te bereiken en ligt aan de Marasingel 19 in Arnhem. Het bos is het hele jaar door gratis toegankelijk en biedt een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen die een dagje uit willen combineren met actief buiten zijn. Parkeren kan bij De Buitenplaats, vanwaar het een klein stukje wandelen is naar het speelbos.

Er zijn echter geen horecavoorzieningen in het bos, dus het is handig om zelf eten en drinken mee te nemen. Honden zijn niet toegestaan in het speelbos, wat de omgeving veilig houdt voor de kinderen die er spelen.

Speelbos Schuytgraaf biedt een unieke speelervaring voor kinderen van alle leeftijden. Of je nu een avontuurlijke huttenbouwer bent, houdt van klimmen en klauteren, of gewoon graag met water speelt, dit speelbos heeft voor ieder wat wils. Het is een geweldige plek om de natuur te verkennen, je fantasie de vrije loop te laten en tegelijkertijd actief te zijn in de buitenlucht.

Het speelbos is niet alleen geliefd bij kinderen, maar ook bij ouders die op zoek zijn naar een veilige, natuurlijke omgeving waar hun kinderen kunnen spelen. De combinatie van natuurlijk spel en het avontuurlijke karakter van het bos maken het tot een must-visit voor gezinnen in en rondom Arnhem.

Delen is leuk!