Speelbos Nieuw Wulven

Speelbos Nieuw Wulven, gelegen aan de rand van Houten, is een van de grootste en meest veelzijdige speelbossen in Nederland. Dit speelbos is ontworpen met een uniek thema dat verwijst naar de rijke geschiedenis van het gebied, namelijk de Romeinse tijd en de Hollandse Waterlinie. Het bos is speciaal aangelegd voor kinderen en biedt hen de mogelijkheid om te spelen, te leren en de natuur op een interactieve manier te ontdekken.

Wat is er te doen in Speelbos Nieuw Wulven?

Het speelbos bestaat uit zes verschillende thematische gebieden, elk met zijn eigen unieke speelervaringen:

  1. Nieuwe Wulvense Waterlinie
    Dit deel van het speelbos is ideaal voor kinderen die houden van klimmen en klauteren. Hier kunnen ze over bruggen lopen, in bomen klimmen en hun evenwicht testen op diverse hindernissen.
  2. Het Verdronken Bos
    In het Verdronken Bos draait alles om waterpret. Kinderen kunnen hier kliederen met water, bruggetjes oversteken, en spelen in de waterspeelplaats. Deze plek biedt verschillende uitdagingen die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.
  3. De Vliegerweide
    Op de Vliegerweide kunnen kinderen hun energie kwijt door te vliegeren of andere buitenspellen te spelen. Dit open veld biedt volop ruimte om te rennen en te spelen.
  4. De Romeinse Notenakker
    Deze plek herinnert aan de Romeinse tijd, waarin het gebied onderdeel was van de Limes, de oude grens van het Romeinse Rijk. Kinderen kunnen hier leren over deze geschiedenis terwijl ze spelen.
  5. Het Grote Fort
    In het Grote Fort kunnen kinderen zich echte avonturiers voelen. Dit deel van het speelbos is geïnspireerd op de Romeinse forten en biedt volop mogelijkheden om te verkennen en te spelen.
  6. Het Kleine Dwaalbos
    Dit bosrijke deel van het speelbos is ideaal voor jonge ontdekkers. Hier kunnen kinderen op zoek gaan naar verborgen schatten en genieten van de natuur.

Voorzieningen en Toegankelijkheid

Speelbos Nieuw Wulven is het hele jaar door gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Het speelbos is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid aan de Binnenweg in Houten. De paden naar het speelbos zijn toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, hoewel de speeltoestellen zelf niet specifiek zijn aangepast voor kinderen met een fysieke beperking.

Het speelbos heeft bankjes en picknicktafels waar ouders en verzorgers kunnen ontspannen terwijl de kinderen spelen. Houd er wel rekening mee dat er geen horecavoorzieningen of toiletten aanwezig zijn, hoewel er plannen zijn om in de toekomst toiletten beschikbaar te maken tijdens de zomermaanden.

Adres: Zandweg 2, 3992 LM Houten, Utrecht
Website

Speelbos Nieuw Wulven biedt een prachtige mix van natuur, avontuur en geschiedenis, waardoor het een perfecte bestemming is voor gezinnen met kinderen. Of je nu komt om te klimmen, te spelen met water, of om meer te leren over de Romeinse geschiedenis, dit speelbos heeft voor elk kind iets te bieden. Het is een plek waar kinderen vrij kunnen spelen en hun fantasie de vrije loop kunnen laten in een veilige en natuurlijke omgeving.

Delen is leuk!