Natuurspeeltuin Boezelbos

Natuurspeeltuin Boezelbos, gelegen in het prachtige Natuurpark Blokweer in Hoorn, is een ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke en educatieve buitenervaring voor hun kinderen. Deze natuurspeeltuin biedt een breed scala aan speelmogelijkheden, die kinderen aanmoedigen om de natuur te verkennen, hun fantasie te gebruiken en lekker actief bezig te zijn.

Wat is er te doen in het Boezelbos?

  1. Klimmen, Klauteren en Ontdekken Het Boezelbos staat bekend om zijn houten speeltoestellen die perfect zijn voor klimmen en klauteren. Kinderen kunnen de heuvel op rennen, over boomstammen balanceren en hun weg vinden door het groen. Het natuurlijke ontwerp van de speeltuin prikkelt de fantasie en biedt kinderen een unieke kans om op een veilige manier te spelen in een omgeving die ver afstaat van de standaard speeltuin.
  2. Waterpret bij de Waterpomp Een van de favoriete plekken in het Boezelbos is de waterpomp. Hier kunnen kinderen spelen met water en leren over de natuur door dammen te bouwen en de stroom van het water te beïnvloeden. De omgeving rondom de waterpomp is recentelijk opgeknapt om het spelen nog leuker te maken. Door het samenspel van water en aarde ontdekken kinderen hoe water zich door verschillende soorten grond beweegt.
  3. Jungle-achtig Doolhof Het Boezelbos heeft ook een spannend doolhof dat kinderen uitdaagt om hun weg te vinden door de jungle-achtige omgeving. Dit onderdeel van de speeltuin is een echte hit bij de jongere bezoekers die het avontuur willen opzoeken en zich even in een andere wereld willen wanen.
  4. Kabelbaan en Avonturenparcours Voor de kinderen die houden van snelheid en hoogte, is er een kabelbaan aanwezig waarmee ze over het water kunnen zoeven. Dit, in combinatie met het avonturenparcours, maakt het Boezelbos geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en zorgt ervoor dat ze keer op keer terug willen komen.

Praktische Informatie

Natuurspeeltuin Boezelbos is het hele jaar door gratis toegankelijk. Het ligt op het terrein van MAK Blokweer, aan de Kloosterhout in Blokker. Dit maakt het niet alleen een perfecte plek voor een spontaan bezoek, maar ook voor georganiseerde schoolreisjes en kinderfeestjes.

Hoewel de speeltuin buiten de openingstijden van het bezoekerscentrum toegankelijk blijft, is het handig om tijdens de openingstijden te gaan om ook het bezoekerscentrum te kunnen bezoeken, waar nog meer educatieve activiteiten plaatsvinden.

Adres: Boezelgracht 16, 1621 BL Hoorn

Het Boezelbos in Hoorn is een fantastische plek voor kinderen om de natuur te verkennen en hun avontuurlijke kant te ontwikkelen. Of het nu gaat om klimmen, klauteren, waterplezier of het verkennen van een doolhof, deze natuurspeeltuin biedt voor elk kind iets leuks. Bovendien zorgt de prachtige locatie in Natuurpark Blokweer ervoor dat het hele gezin kan genieten van een dagje uit in de natuur.

Delen is leuk!