Speelbos hossebos

Gelegen in het prachtige Friesland, vlakbij Drogeham, vind je Speelbos Hossebos. Dit is een verborgen juweeltje voor gezinnen die houden van een dagje uit in de natuur. Het speelbos is een hectare groot en biedt volop mogelijkheden voor kinderen om zich uit te leven. Met zes verschillende speelpoelen en uitdagende speelelementen zoals een junglebrug en spinnenwebnet, is dit bos de perfecte plek voor jonge avonturiers.

Wat is er te doen bij Speelbos hossebos?

In Speelbos Hossebos kunnen kinderen op een veilige manier de natuur ontdekken en verkennen. Ze kunnen klimmen, klauteren, springen en zelfs vissen met schepnetjes vanaf een steiger. De variatie aan speelplekken zorgt ervoor dat er voor elke leeftijd iets te beleven valt. Voor de jongere kinderen is er een waterspiraal met zand, terwijl oudere kinderen hun balans kunnen testen op de junglebrug. Het bos is een ideale plek voor kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten en zich helemaal onder te dompelen in de natuurlijke omgeving.

Tips voor een bezoek

Omdat het speelbos wat verwilderd is, is het aan te raden om lange kleding te dragen, zodat kinderen beschermd zijn tegen brandnetels en bramenstruiken. Het meenemen van droge kleren is ook een goed idee, want nat worden hoort erbij in Speelbos Hossebos! Aangezien er geen faciliteiten zoals toiletten aanwezig zijn, is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Denk aan voldoende eten en drinken voor een picknick in de natuur.

Praktische informatie

Adres:
Speelbos Hossebos, Drogeham, Friesland.

Website

Openingstijden:
Het speelbos is het hele jaar door toegankelijk en de entree is gratis.

Speelbos Hossebos is een geweldige plek voor een dagje uit met het gezin. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en ontdekken in een prachtige natuurlijke omgeving. Het is een perfecte bestemming voor avontuurlijke gezinnen die houden van de buitenlucht. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat, en laat de kinderen genieten van alles wat dit speelbos te bieden heeft.

Delen is leuk!