Boerderij ’t Geertje

Ervaar zelf het boerderijleven bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Dit is een prachtige biologische boerderij waar jong en oud kunnen genieten van een authentieke boerderijervaring. Dit familiebedrijf, dat al sinds 1982 actief is, biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten voor een perfect dagje uit. Of je nu wilt genieten van de dieren, een wandeling door de natuur wilt maken, of gewoon een heerlijke maaltijd wilt nuttigen in het boerderijrestaurant—’t Geertje heeft het allemaal.

Dierenplezier voor de kinderen

Voor kinderen is Boerderij ’t Geertje een waar paradijs. Ze kunnen geitjes de fles geven, een ritje maken op een pony, en de verschillende boerderijdieren zoals koeien, varkens, schapen en kippen van dichtbij beleven. Vooral het voeren van de jonge geitjes is een hoogtepunt en is mogelijk vanaf maart tot de herfstvakantie. Daarnaast zijn er ook knuffelbare konijnen en andere kleine dieren die de kleintjes kunnen aaien.

Naast het plezier met de dieren zijn er diverse speelse activiteiten die speciaal gericht zijn op kinderen. Zo kunnen ze zich uitleven in de mini speeltuin of deelnemen aan avontuurlijke speurtochten zoals de foto-stempelspeurtocht of de roeipuzzeltocht op het water. Voor de kleine avonturiers is er het Polderpad of het iets langere Avonturen Wildplukpad, waar ze onderweg verschillende eetbare planten kunnen ontdekken.

Genieten van het platteland

Behalve de dieren en activiteiten is Boerderij ’t Geertje ook een uitstekende plek om te genieten van de rust en schoonheid van het platteland. Rondom de boerderij zijn er verschillende belevingsroutes uitgezet waar je kunt wandelen, roeien of kanoën door het prachtige polderlandschap. Voor wie langer wil blijven, biedt ’t Geertje zelfs de mogelijkheid om te overnachten op de mini-camping, midden in de natuur.

Proef het boerderijleven

Na een ochtend vol activiteiten kun je in het boerderijrestaurant terecht voor een heerlijke lunch of een verfrissend drankje. Het restaurant serveert lokale producten, vaak rechtstreeks van de boerderij zelf, zoals geitenijs en verse zuivelproducten. Een bezoek aan de boerenlandwinkel is ook een aanrader; hier kun je terecht voor biologische kazen, vlees, honing en andere (h)eerlijke streekproducten.

Openingstijden en praktische informatie Boerderij ’t Geertje

Boerderij ’t Geertje is bijna het hele jaar door geopend, van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:30 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur. De boerderij ligt aan de Geerweg 7 in Zoeterwoude en is goed bereikbaar met de auto.

Adres en contactinformatie

Boerderij ’t Geertje
Geerweg 7,
2381 LT Zoeterwoude, Zuid-Holland
Telefoon: 071-5802642
Website: Boerderij ’t Geertje

Boerderij ’t Geertje biedt een unieke kans om het plattelandsleven van dichtbij te ervaren. Het is een perfecte plek voor gezinnen die een dagje weg willen met kinderen, vol plezier en educatie. Of je nu dieren wilt knuffelen, een speurtocht wilt doen, of gewoon wilt ontspannen in een landelijke omgeving, ’t Geertje heeft voor ieder wat wils. Een bezoek aan deze boerderij is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een waardevolle les in duurzaamheid en respect voor de natuur.

Delen is leuk!