De Spelerij Uitvinderij

Bij De Spelerij Uitvinderij in Dieren draait alles om ontdekken, creativiteit, en speelplezier. Dit unieke park is geen gewone speeltuin, maar een plek waar kinderen en volwassenen op een interactieve manier leren door te doen. Hier kunnen bezoekers niet alleen spelen, maar ook zelf dingen maken, experimenteren met materialen en machines, en hun fantasie de vrije loop laten.

Een Speeltuin Vol Verrassingen bij De Spelerij Uitvinderij

Als je door De Spelerij loopt, word je constant verrast door de creatieve installaties en speelse omgeving. Zie je die kinderen daar echt een carrousel in beweging brengen? En bedient dat meisje werkelijk een hijskraan? Het lijkt haast onwerkelijk, maar het is allemaal echt! In De Spelerij worden bezoekers uitgenodigd om niet alleen te kijken, maar vooral om zelf mee te doen. Hier draait alles om ontdekkend spelen.

De verschillende toestellen in De Spelerij zijn ontworpen door kunstenaar Jos Spanbroek, die materialen op een creatieve manier weet te transformeren tot interactieve kunstwerken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een carrousel bedienen, zelf broodjes bakken boven een vuurtje, of met waterinstallaties aan de slag gaan. Het is een plek waar spelen en leren naadloos in elkaar overgaan.

De Uitvinderij: Waar Creativiteit Tot Leven Komt

Naast De Spelerij is er De Uitvinderij, een werkplaats waar kinderen vanaf 10 jaar zelf aan de slag kunnen met verschillende technieken en materialen. Hier ben jij de baas en bepaal je zelf wat je wilt maken. Of het nu gaat om het creëren van een kunstwerk, een gebruiksvoorwerp, of iets dat puur uit je fantasie ontspruit, in De Uitvinderij kun je het allemaal maken.

  1. Metaalbewerking
    Voor de oudere kinderen is er de metaalafdeling, waar ze kunnen buigen, knippen, stansen, walsen en zelfs puntlassen. Hier kunnen ze bijvoorbeeld een luchtballon van metaal maken of een ander kunstwerk dat ze zelf bedenken. Het werken met metaal is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend stoer.
  2. Naamplaatjes Maken
    In De Uitvinderij kun je ook je eigen naamplaatje maken van kunststof. Met slagletters en een hamer sla je je naam in het materiaal, waardoor je een uniek en persoonlijk aandenken creëert.
  3. Figuurzagen en Schuren
    Voor kinderen die graag zagen, biedt De Uitvinderij de mogelijkheid om figuren uit hout te zagen. Nadat je je ontwerp op een plankje hebt getekend, kun je aan de slag met de zaagmachine. Daarna kun je het werkstuk schuren, boren of schilderen om het helemaal naar jouw smaak af te maken.
  4. Plexiglas Buigen
    Plexiglas is een veelzijdig materiaal waar je prachtige sleutelhangers van kunt maken. Door het plexiglas te verwarmen op een buigbalk, wordt het buigbaar en kun je het in allerlei vormen modelleren.
  5. Werken met Piepschuim
    Een andere leuke techniek in De Uitvinderij is het werken met piepschuim. Met een warm draadje kun je de meest uiteenlopende werkstukken uitsnijden, zoals bootjes die je vervolgens in het water kunt uitproberen.

Praktische Informatie

Adres:
Veldweg 5,
6952 GX Dieren

Openingstijden:
De Spelerij Uitvinderij zijn het hele jaar door geopend. Raadpleeg de website voor actuele openingstijden.

Entreeprijzen:

  • Volledige toegang (voor zowel binnen als buiten): €19,50
  • Alleen buiten spelen (alleen in de zomer beschikbaar): €14,50
  • Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis toegang

Website De Spelerij Uitvinderij:
www.spelerij.nl

De Spelerij Uitvinderij in Dieren is de ideale plek voor kinderen en volwassenen die hun creativiteit willen ontdekken en ontwikkelen. Of je nu speelt met de bijzondere installaties in De Spelerij of zelf aan de slag gaat in De Uitvinderij, je zult gegarandeerd geïnspireerd en verwonderd raken. Het is een unieke ervaring waar spel en leren hand in hand gaan, en waar iedereen de kunstenaar in zichzelf kan ontdekken.

Veldweg 5, 6952 GX Dieren.
De Spelerij Uitvinderij

Delen is leuk!