Binnenspeeltuin Avontura Dronten

Binnenspeeltuin Avontura in Dronten is het ultieme speelparadijs waar kinderen van alle leeftijden zich volledig kunnen uitleven. Met een oppervlakte die geschikt is voor talloze avonturen, biedt Avontura een gevarieerd aanbod aan themapleinen, interactieve speeltoestellen en sportieve uitdagingen. Dit indoor speelparadijs is ideaal voor een regenachtige dag, een verjaardagsfeestje of gewoon een dag vol plezier met het gezin. In dit artikel lees je alles over de verschillende attracties en faciliteiten die Avontura te bieden heeft.

Een Wereld van Speelplezier: De Themapleinen

Avontura Dronten is opgebouwd uit verschillende themapleinen, elk met zijn eigen unieke speelervaringen. Deze themapleinen zijn ontworpen om de verbeelding van kinderen te prikkelen en hen uit te dagen op een manier die niet alleen leuk is, maar ook hun motorische vaardigheden en creativiteit stimuleert.

  1. De Klimvulkaan Eén van de populairste attracties in Avontura is de indrukwekkende klimvulkaan. Dit enorme speeltoestel daagt kinderen uit om naar de top te klimmen, vanwaar ze een fantastisch uitzicht hebben over het hele speelparadijs. De klimvulkaan is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een avontuur dat de fantasie van de kinderen prikkelt – zullen ze de top bereiken en de koning van de vulkaan worden?
  2. Sportplein Voor kinderen die van sport houden, biedt Avontura een speciaal sportplein. Hier kunnen ze zich uitleven met voetbal, basketbal en andere sportieve activiteiten. Het plein is uitgerust met hoogwaardige sporttoestellen en er is voldoende ruimte om te rennen, springen en scoren. Dit plein is ideaal voor kinderen die van competitie houden en graag actief bezig zijn.
  3. Trampolines en Springplezier Trampolines zijn altijd een hit bij kinderen, en bij Avontura is dat niet anders. De extra hoge trampolines geven kinderen de kans om de zwaartekracht te trotseren en indrukwekkende sprongen te maken. Deze activiteit is niet alleen erg leuk, maar ook een uitstekende manier voor kinderen om hun evenwicht en coördinatie te verbeteren.
  4. Ballenkannonnen en Ballenbakken Een ander hoogtepunt van Avontura zijn de ballenkannonnen. Deze interactieve speeltoestellen laten kinderen ballen afvuren op doelwitten, wat zorgt voor een combinatie van precisie, snelheid en vooral veel plezier. Daarnaast zijn er de klassieke ballenbakken waar kinderen kunnen duiken en spelen in een zee van kleurrijke ballen.
  5. Raceparcours Voor de kleine snelheidsduivels heeft Avontura een spannend raceparcours waar kinderen met speelgoedauto’s kunnen racen. Dit parcours is ontworpen om veilig en uitdagend te zijn, waardoor kinderen hun racevaardigheden kunnen ontwikkelen en het gevoel van snelheid kunnen ervaren in een gecontroleerde omgeving.

Interactief Spelen: Van Bouwhoek tot Speelcaravans

Naast de fysieke activiteiten biedt Avontura Dronten ook verschillende interactieve speelplekken die de creativiteit van kinderen stimuleren.

  1. Bouwhoek De bouwhoek is een plek waar kinderen kunnen experimenteren met grote blokken en hun eigen bouwwerken kunnen maken. Of ze nu een kasteel bouwen, een toren of iets helemaal nieuws, de bouwhoek biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve expressie. Deze activiteit helpt kinderen hun probleemoplossende vaardigheden en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen.
  2. Speelcaravans In Avontura staan verschillende speelcaravans waar kinderen in kunnen spelen. Deze caravans zijn ingericht als kleine huisjes of avontuurlijke speelplekken waar kinderen hun eigen verhalen kunnen bedenken en naspelen. Dit type rollenspel is belangrijk voor de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen, omdat het hen helpt om situaties na te bootsen en te experimenteren met verschillende rollen.
  3. Interactieve iPads en Games Voor kinderen die houden van technologie biedt Avontura grote interactieve iPads waarop ze allerlei spelletjes kunnen spelen. Deze games zijn ontworpen om zowel leuk als educatief te zijn, waardoor kinderen hun vaardigheden kunnen verbeteren terwijl ze plezier hebben.

Ouders en Verzorgers: Relaxen Terwijl de Kinderen Spelen

Avontura Dronten is niet alleen een paradijs voor kinderen, maar biedt ook ouders en verzorgers een comfortabele omgeving om te ontspannen terwijl de kinderen spelen. Het grote horecaterras biedt picknicktafels en loungebanken, waar ouders kunnen genieten van een kopje koffie of thee. Dankzij de strategische plaatsing van de zitplaatsen hebben ouders goed zicht op de speelpleinen, zodat ze hun kinderen in de gaten kunnen houden terwijl ze zelf even tot rust komen.

Kinderfeestjes en Groepsuitjes

Avontura Dronten is een populaire keuze voor kinderfeestjes en groepsuitjes. Met verschillende feestarrangementen kunnen ouders eenvoudig een compleet feestje organiseren, inclusief toegang tot alle speelactiviteiten, eten, en drinken. De feestjes zijn geschikt voor verschillende leeftijden en worden volledig verzorgd, zodat ouders zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Praktische Informatie

Adres:
Educalaan 37,
8251 GC Dronten, Flevoland

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Controleer de website voor eventuele afwijkingen in de openingstijden.

Entreeprijzen:

  • Kinderen 1-3 jaar: €6,00
  • Kinderen 4-15 jaar: €8,25
  • Volwassenen en kinderen jonger dan 1 jaar: Gratis toegang

Website:
www.funzone.nl

Binnenspeeltuin Avontura Dronten biedt een uitgebreide en gevarieerde speelervaring voor kinderen van alle leeftijden. Met themapleinen die zijn ontworpen om de creativiteit en energie van kinderen te stimuleren, een veilige omgeving en tal van faciliteiten voor ouders, is Avontura de perfecte bestemming voor een dag vol speelplezier. Of het nu gaat om een kinderfeestje, een familiedag of gewoon een dagje uit, bij Avontura Dronten beleeft iedereen een geweldige tijd.

Educalaan 37, 8251 GC Dronten
http://www.funzone.nl/dronten

Delen is leuk!