Wijkboerderij De Klooienberg

Welkom op de betoverende wijkboerderij De Klooienberg, gehuisvest in een eeuwenoude boerderij die schilderachtig aan de dijk langs het Zwarte Water ligt. Hier, te midden van de rustgevende omgeving, vinden wijkbewoners een oase van activiteiten en natuurlijke pracht.

Wat is er te doen bij De Klooienberg

De Klooienberg is niet zomaar een boerderij – het is een bruisend centrum van avontuur voor kinderen, met weiden vol diverse dieren en stadstuinen die bloeien met een overvloed aan groenten en bloemen. Deze oase van groen is een project van Travers Welzijn, met in het hoofdgebouw een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang verzorgd door Doomijn.

Vrijwilligers zijn de levensader van De Klooienberg, die dit magische landgoed tot leven brengen. Samen met verschillende organisaties en wijkbewoners vormen zij een dynamische gemeenschap die openstaat voor nieuwkomers. Hier is er plaats voor eenieder die actief wil zijn in een groene omgeving, waar talenten worden ontwikkeld en sociale banden worden gesmeed.

Bij wijkboerderij gaat het niet alleen om wat je kunt, maar vooral om hoe je elkaar steunt en respecteert. Deze unieke benadering inspireert een sfeer van wederzijdse hulp en integratie. Wijkbewoners uit Holtenbroek komen samen om plannen te smeden en uit te voeren, zoals de ontwikkeling van een hondenspeelweide in samenwerking met de gemeente Zwolle. Zo worden vriendschappen gesmeed en de banden tussen gemeenschappen versterkt.

Daarnaast streeft De Klooienberg naar een nauwere band met het Zwarte Water, de majestueuze rivier waaraan zij grenst. Door gezamenlijke inspanningen is de poel in de uiterwaarden hersteld en herenigd met de rivier, terwijl fruitbomen door de gemeente zijn geplant, waar buurtbewoners hun eigen fruit kunnen plukken.

De poorten van De Klooienberg staan dagelijks wijd open, klaar om je te verwelkomen:

Maandag tot en met vrijdag: 9.00 – 15.00 uur.
Zaterdag en zondag: tijdens het voeren rond 10.30 uur.

Dus kom langs, laat je verwonderen en ontdek de magie van De Klooienberg, waar natuur en mens in harmonie samenkomen!

Wijkboerderij De Klooienberg
Klooienberglaan 1
8031 GA Zwolle

Facebook

Delen is leuk!