Lammetjes kijken

Lammetjes kijken is een van de meest betoverende en hartverwarmende activiteiten voor gezinnen en dierenliefhebbers. Het biedt een unieke kans om van dichtbij kennis te maken met pasgeboren lammetjes, te leren over hun verzorging en te genieten van het landelijke leven. Of je nu op zoek bent naar een leuk familie-uitje, educatieve activiteiten voor kinderen, of gewoon wilt genieten van de schattigheid van lammetjes, een bezoek aan de boerderij heeft voor iedereen iets te bieden.

Waarom Lammetjes Kijken?

Het voorjaar is de perfecte tijd om lammetjes te bezoeken, omdat dit het seizoen is waarin de meeste schapen bevallen. De boerderij komt tot leven met het vrolijke geblaat van de jonge dieren, en bezoekers kunnen genieten van het zien van lammetjes die dartelen en spelen. Het is een unieke kans om meer te leren over het leven op de boerderij en de zorg die deze jonge dieren nodig hebben.

Het voorjaar is een magische tijd vol nieuw leven, en er is niets schattiger dan pasgeboren lammetjes die vrolijk rondhuppelen. In heel Nederland kun je tijdens de lammetjesdagen genieten van deze pluizige bolletjes wol. Hier zijn enkele van de beste plekken om lammetjes te kijken en knuffelen.

Boerderij ‘t Geertje – Zoeterwoude

Een populaire plek voor gezinnen is Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude. Hier kunnen kinderen dagelijks vanaf 11.00 uur lammetjes knuffelen en melk voeren. Naast de lammetjes heeft de boerderij een winkel waar je biologische producten kunt kopen en een restaurant waar je kunt genieten van een boerenlunch​.

Schaapskudde Mergelland – Limburg

Bij de Schaapskudde Mergelland in Limburg zijn ze al vanaf januari bezig met lammetjesdagen. Tot en met 1 april kun je hier iedere woensdagmiddag, zaterdag en zondag met lammetjes knuffelen. Er is ook een beleefroute over het terrein, waar je al wandelend kennismaakt met de schapen, de herder en de herdershonden.

Geitenboerderij De Mèkkerstee – Ouddorp

In Zeeland kun je bij Geitenboerderij De Mèkkerstee terecht om de pasgeboren geitjes te knuffelen. Vanaf medio januari tot en met maart worden hier de lammetjes geboren, en er wordt een speciale knuffelhoek ingericht waar je de lammetjes van dichtbij kunt bewonderen. Naast de lammetjes heeft de boerderij een speeltuin, een landwinkel en een ijsmakerij​.

Texel – Noord-Holland

Texel staat bekend om zijn vele schapen, en in het voorjaar wordt het eiland overspoeld met duizenden lammetjes. Met de Lammetjesradar kun je precies zien waar de lammetjes zich bevinden, zodat je ze makkelijk kunt vinden. Schapenboerderij Texel is het hele jaar door geopend, waar je altijd langs kunt komen om lammetjes te knuffelen.

Familieboerderij Kuijer – Soest

Boerderij Familie Kuijer in Soest organiseert op verschillende dagen in maart en april lammetjesdagen. Kinderen kunnen hier op een groot springkussen spelen, een rondrit maken met een huifkar of tractor, en natuurlijk de lammetjes aaien.

Lammetjesdagen zijn een geweldige manier om de lente te vieren en kinderen kennis te laten maken met het boerenleven. Of je nu kiest voor een boerderij in Zuid-Holland, Limburg, Zeeland of Texel, er zijn volop mogelijkheden om deze schattige dieren van dichtbij te zien en te knuffelen. Trek eropuit met het gezin en geniet van een dag vol plezier en natuur!

Educatieve Activiteiten Een bezoek aan de boerderij biedt ook diverse educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen. Bezoekers kunnen leren over de cyclus van het boerenleven, de verzorging van schapen en lammetjes, en het belang van duurzaamheid en dierwelzijn. Boerderijen bieden vaak rondleidingen en workshops waarbij je kunt zien hoe lammetjes worden verzorgd, gevoed en beschermd.

Interactief Beleven Veel boerderijen bieden interactieve ervaringen waarbij bezoekers de lammetjes kunnen aaien, vasthouden en zelfs een flesje kunnen geven. Deze hands-on activiteiten zijn zowel leuk als leerzaam en geven een dieper inzicht in de zorg voor jonge dieren. Kinderen vinden het vaak geweldig om zo dicht bij de dieren te komen en een rol te spelen in hun verzorging.

Kijk op deze site voor alle locaties waar de lammetjes te bewonderen zijn https://zoekdeboer.nl/lammetjes-knuffelen/

Geitenyoga in Odijk
Boerderij Het Binnenveld
Geertje’s Hoeve
Schapenboerderij Texel
De Geitenhoeve
De Mekkerstee
Geitenboerke
De Schaapskooi Kasterlee
De Schaapskooi Schijndel

Evenementen en Thema-Dagen Boerderijen organiseren vaak speciale evenementen en thema-dagen rondom het lammetjesseizoen. Van lammetjesdagen en open boerderijdagen tot educatieve workshops en kinderactiviteiten, er is altijd wel iets bijzonders te beleven. Deze evenementen zorgen voor extra vermaak en maken je bezoek nog specialer.

Veiligheid en Hygiëne Veiligheid en hygiëne staan hoog in het vaandel bij boerderijen die bezoekers ontvangen. De dierenverblijven en bezoekersruimtes worden regelmatig schoongemaakt en onderhouden om een veilige en schone omgeving te garanderen. Bezoekers worden aangemoedigd om de dieren met respect te behandelen en de hygiënevoorschriften te volgen om ervoor te zorgen dat iedereen een plezierige en veilige ervaring heeft.

Lammetjes kijken biedt een unieke en betoverende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Met zijn schattige lammetjes, educatieve activiteiten en prachtige natuurlijke omgeving is het de ideale bestemming voor een dag vol plezier en ontspanning. Plan je bezoek vandaag nog en ontdek waarom lammetjes kijken een geliefde activiteit is voor gezinnen en dierenliefhebbers.

Delen is leuk!