Belevenissenbos Lelystad

Belevenissenbos Lelystad, gelegen aan de noordzijde van het Zuigerplasbos, is een unieke locatie waar kinderen en volwassenen een dag vol avontuur en natuur kunnen beleven. Met een oppervlakte van 40 hectare en meer dan 140 speeltoestellen, biedt dit speelbos eindeloze mogelijkheden voor iedereen die van spelen en ontdekken houdt.

Wat is er te Doen bij Belevenissenbos Lelystad?

  1. Speeltoestellen en Survivalparcours Het bos is uitgerust met een breed scala aan speeltoestellen zoals touwladders over water, klimtoestellen tegen bomen, en uitdagende survivalhindernissen. Voor de echte avonturiers is er een 2 kilometer lange waterloop met eilandjes, wat zorgt voor een spannende en uitdagende speelervaring.
  2. Wandel- en Fietsroutes Naast de vele speeltoestellen zijn er diverse wandel- en fietsroutes die door het bos en langs de waterpartijen lopen. Deze routes zijn ideaal voor een ontspannen wandeling of een uitdagende mountainbiketocht door de natuur .
  3. Kamperen en Bushcraft Voor degenen die langer willen blijven, biedt Belevenissenbos ook bushcampingmogelijkheden. Dit betekent kamperen in de natuur met minimale voorzieningen, wat perfect is voor een echte back-to-basic ervaring. Daarnaast worden er regelmatig bushcraftworkshops en overlevingstrainingen georganiseerd .
  4. Eten en Drinken In de zomermaanden is er een horecawagen aanwezig waar bezoekers snacks en drankjes kunnen kopen. Het bos beschikt ook over picknicktafels waar je kunt genieten van een zelf meegebrachte lunch .

Praktische Informatie

  • Locatie: Veldweg 98, 8231 SB Lelystad
  • Openingstijden: Het bos is het hele jaar door geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Toegang: Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage van €1,50 per bezoeker wordt gewaardeerd om het bos te onderhouden.
  • Faciliteiten: Toiletten, omkleedruimtes, douches, bankjes, en picknicktafels zijn aanwezig. Honden zijn niet toegestaan, behalve hulphonden .

Bezoeken

Belevenissenbos Lelystad biedt een perfecte mix van avontuur, natuur en ontspanning voor het hele gezin. Of je nu komt om te spelen, te wandelen, te kamperen, of gewoon te genieten van de mooie omgeving, het Belevenissenbos heeft voor iedereen iets te bieden. Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Belevenissenbos Lelystad​.

Delen is leuk!