Botanische Tuin De Kruidhof

Botanische Tuin De Kruidhof, gelegen in Buitenpost, Friesland, is de grootste botanische tuin van de provincie en een waar paradijs voor plantenliefhebbers. Met maar liefst 17 thematuinen biedt De Kruidhof een unieke ervaring voor jong en oud.

Thematuinen en Collecties bij de Kruidhof

De Kruidhof herbergt meer dan 2000 plantensoorten verdeeld over verschillende thematuinen, waaronder een medicinale kruidentuin, een bijbelplantentuin, een meditatietuin en een verfplantentuin. Deze thematuinen zorgen ervoor dat elke wandeling door de tuin een nieuwe ontdekkingstocht is.

Kinderactiviteiten en Educatieve Elementen

Voor kinderen is De Kruidhof een echt speelparadijs met een natuurlijke speeltuin en diverse educatieve activiteiten. Mascotte Hotse neemt kinderen mee op een speelse speurtocht door de tuin, waarbij ze alles leren over planten en kruiden. Deze activiteiten maken een bezoek voor het hele gezin extra leuk en leerzaam.

IJstijdenmuseum en Rondleidingen

Naast de botanische tuinen biedt De Kruidhof ook toegang tot het IJstijdenmuseum, waar je meer te weten komt over de prehistorie en de invloed van ijstijden op het landschap. Voor groepen zijn er op aanvraag rondleidingen beschikbaar, zodat je nog meer kunt leren over de bijzondere planten en de geschiedenis van de tuin.

Eettuin en Streekproducten

Na een wandeling door de tuin kun je genieten van een heerlijke lunch of een kop koffie in de Eettuin. Hier worden gerechten bereid met verse ingrediënten uit eigen tuin. Daarnaast is er een winkel met streekproducten en tuinaccessoires, ideaal voor een leuk aandenken aan je bezoek.

Praktische Informatie

  • Locatie: Schoolstraat 29B, 9285 NE Buitenpost.
  • Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Gesloten op maandag.
  • Toegangsprijzen: Volwassenen €7,50, kinderen 5 t/m 12 jaar €2,50, kinderen t/m 4 jaar gratis. Museumjaarkaart gratis.
  • Contact: Voor meer informatie en reserveringen kun je bellen naar 0511-541253 of een e-mail sturen naar [email protected].

Plan je bezoek aan Botanische Tuin De Kruidhof en geniet van een verrassend dagje uit in een van de mooiste tuinen van Nederland! Voor meer informatie, bezoek de officiële website van De Kruidhof.

Schoolstraat 29b, 9285 NE Buitenpost
http://www.dekruidhof.nl/

Delen is leuk!