Bosbad Putten

Bosbad Putten biedt een veelzijdige zwemervaring met zowel indoor als outdoor faciliteiten. Het subtropische zwembad heeft onder andere een wildwaterbaan van 110 meter, een glijbaan met lichteffecten, whirlpools, stroomversnellingen, en een golfslagbad. Voor de jongste bezoekers is er een peuterbad met speelattributen en een spraypark. In de zomer kunnen bezoekers genieten van het grote buitenbad, de ligweide, en diverse speeltoestellen zoals luchtkussens en een klimparadijs. Daarnaast zijn er sportmogelijkheden zoals een volleybalveld. Dit alles gelegen in het prachtige Veluwegebied.

Zwemfaciliteiten en Attracties

  • Subtropisch Zwembad: Het subtropisch zwembad van Bosbad Putten biedt een scala aan faciliteiten zoals een whirlpool, snelle stroming (rapids), een golfslagbad en massagejets. De spectaculaire glijbaan met lichteffecten en de 110 meter lange wildwaterbaan zorgen voor extra zwemplezier. Voor de jongste bezoekers is er een verwarmd peuterbad met een glijbaan en een spray-park met diverse waterattracties​.
  • Buitenbad: Van mei tot september kunnen bezoekers genieten van het grote buitenbad met duikplanken en een glijbaan. Op de ruime zonneweide kunnen bezoekers heerlijk ontspannen en genieten van het mooie weer. Er is ook een apart gedeelte voor de jongste bezoekers met een peuterbad, waterattracties en speelobjecten. Daarnaast zijn er op de zonneweide verschillende speeltoestellen, zoals luchttrampolines en een klimpyriamide van 9 meter hoog.​​ 
  • Sportfaciliteiten: Naast de zwembaden biedt Bosbad Putten ook sportfaciliteiten, waaronder een volleybalveld. Dit maakt het mogelijk om naast het zwemmen ook actief bezig te zijn en te genieten van een sportieve dag.

Kinderactiviteiten

  • Baby-, Peuter- en Kleuterzwemmen: Voor de jongste kinderen worden speciale zwemlessen aangeboden waarbij ze op speelse wijze ervaring opdoen met water. Door liedjes en spelletjes leren de kinderen dat water leuk is in plaats van eng​.
  • Kinderfeestjes: Bosbad Putten is een populaire locatie voor kinderfeestjes. Kinderen hebben toegang tot het subtropisch zwembad met de spectaculaire glijbaan en wildwaterbaan. Als het buitenbad open is, kunnen ze daar ook van genieten. Ouders kunnen desgewenst een arrangement met eten en drinken regelen bij De Boskamer.

Praktische Informatie

  • Openingstijden: Bosbad Putten heeft verschillende openingstijden voor het binnen- en buitenbad. Het is raadzaam om de website te raadplegen voor de actuele openingstijden en om vooraf te reserveren, aangezien er geen ticketverkoop aan de kassa plaatsvindt​.
  • Prijzen: De entreeprijzen variëren per seizoen en type zwembad. Er zijn speciale tarieven voor kinderfeestjes en zwemlessen. Bezoekers kunnen online tickets kopen om wachttijden te vermijden.
  • Bereikbaarheid: Bosbad Putten is gemakkelijk bereikbaar met de auto en biedt voldoende parkeergelegenheid. Het adres is Zuiderveldweg 6, 3881 LJ Putten.

Het park biedt ook diverse zwemlessen en aquasporten zoals aqua-jogging en aqua-bootcamp. Er zijn faciliteiten voor mensen met een beperking, waaronder aangepaste kleedkamers en een tillift. Tijdens de wintermaanden kan de gracht rondom het park gebruikt worden voor schaatsen​.

Conclusie

Bosbad Putten biedt een veelzijdige en plezierige ervaring voor het hele gezin, met uitgebreide zwemfaciliteiten, sportmogelijkheden en speciale activiteiten voor kinderen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op de zonneweide, spanning op de glijbanen of een leuke locatie voor een kinderfeestje, Bosbad Putten heeft voor ieder wat wils.

Zuiderveldweg 6, 3881 LJ Putten
https://www.bosbadputten.nl/

Delen is leuk!