Melkwegpad en Bospad bij de Radiosterrenwacht

Voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en astronomie biedt het Melkwegpad en Bospad bij de Radiosterrenwacht in Hooghalen een unieke en educatieve ervaring. Deze wandelroute combineert de fascinerende wereld van het heelal met de serene schoonheid van de Drentse bossen.

Een Reis door de Melkweg

Het Melkwegpad begint bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en loopt tot aan de voet van de Westerbork Synthese Radio Telescoop (WSRT). Langs de route zijn educatieve borden geplaatst die jong en oud spelenderwijs laten kennismaken met het zonnestelsel en de werking van radiotelescopen. Kinderen zullen het geweldig vinden om het zonnestelsel op schaal te zien, beginnend bij Pluto en eindigend bij de zon​​.

Historische en Natuurlijke Schoonheid

De route voert je ook langs het voormalige Kamp Westerbork, een plek met een beladen geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Naast de restanten van het kamp zelf, kun je de indrukwekkende 14 parabolische antennes van de radiosterrenwacht bewonderen die diep in de Drentse bossen staan​.

Voor het Hele Gezin

De wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Het pad is grotendeels verhard, waardoor het geschikt is voor kinderwagens en rolstoelen. Dit maakt het een perfecte activiteit voor gezinnen met jonge kinderen. Onderweg zijn er tal van interessante stops die de aandacht van de kleintjes vasthouden, zoals voederstations voor dieren en interactieve informatiepunten​​.

Terug via het Bospad

Na het verkennen van de radiosterrenwacht en het kamp, leidt het Bospad je terug door de prachtige natuur van het Hingsteveen. Deze route biedt een rustige en schilderachtige terugweg, ideaal om de indrukken van de dag te verwerken en te genieten van de rust van het bos​​.

Praktische Informatie

Het startpunt van de wandeling is bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen. De paden zijn goed gemarkeerd en er zijn voldoende parkeerfaciliteiten beschikbaar. De route is het hele jaar door toegankelijk en biedt elk seizoen een andere beleving dankzij de veranderende natuur​.

Voor meer informatie over de route en om je bezoek te plannen, kun je terecht op de websites​. Beleef een hemels avontuur op het Melkwegpad en Bospad bij de Radiosterrenwacht en ontdek de schoonheid van Drenthe op een unieke manier!

Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/wandelroute-melkwegpad

Delen is leuk!