Familiepark Nienoord

Als je op zoek bent naar een leuk en avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin, dan is Familiepark Nienoord in Leek de perfecte bestemming. Dit prachtige park, gelegen op Landgoed Nienoord, biedt een scala aan attracties en activiteiten die garant staan voor een dag vol plezier.

Meer dan 80 Attracties en Speeltoestellen

Familiepark Nienoord heeft meer dan 80 verschillende attracties en speeltoestellen, verspreid over 30.000 m². Kinderen kunnen zich uitleven op glijbanen, springkussens, klimkastelen en draaimolens. Daarnaast zijn er water- en zandplaatsen waar ze naar hartenlust kunnen kliederen en spelen.

Nostalgische Treinritjes

Een van de hoogtepunten van het park is de miniatuurspoorbaan. Met 3,5 kilometer aan spoor is dit de grootste miniatuurspoorweg van Nederland. Bezoekers kunnen een nostalgische treinrit maken over het landgoed en genieten van de prachtige omgeving​.

Kinderboerderij en Dierenvriendjes

De kinderboerderij is een must-see voor de kleintjes. Hier kunnen ze dieren aaien en knuffelen, zoals geitjes, konijnen en kippen. Het is een geweldige manier voor kinderen om meer te leren over dieren en hun verzorging​.

Indoor Speelplezier

Mocht het weer een keer tegenzitten, dan biedt Familiepark Nienoord ook indoor speelplezier. Er is een grote binnenspeeltuin met een klimkooi waar kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken.

Eten en Drinken

Na al dat spelen kun je terecht in de diverse horecagelegenheden van het park. Geniet van huisgemaakte lekkernijen in het restaurant of neem een pauze in een van de picknickgebieden verspreid over het park. Je eigen eten en drinken meenemen is ook toegestaan.

Handige Informatie

Familiepark Nienoord is gemakkelijk bereikbaar en biedt gratis parkeergelegenheid. Het park is toegankelijk voor mindervaliden en beschikt over verharde paden, waardoor het geschikt is voor kinderwagens en rolstoelen. Honden zijn niet toegestaan in verband met de dieren op de kinderboerderij​.

Openingstijden en Tarieven

Het park is het hele jaar door geopend, maar de openingstijden variëren per seizoen. Tickets kunnen online gekocht worden, en er zijn speciale tarieven voor groepen en abonnementen beschikbaar​.

Nienoord 10-12, 9351 AC Leek
https://www.landgoednienoord.nl/park-nienoord/attracties/

Delen is leuk!